Openingsevent INNOvember 1 november

Dinsdag 1 november 2022  is de kick‐off van INNOvember 2022 met het  Openingsevent. 

Vanuit Beeld en Geluid in Den Haag, starten we van 14.00 -16.00 uur het event in hybride vorm; voor iedereen online te volgen en met een klein publiek op uitnodiging. 

1 november is natuurlijk een feestelijk bijeenkomst met vrolijke en toch tot nadenken aanzettend entertainment. Daarna hebben we drie prikkelende sprekers bereid gevonden over innovatie bij de overheid te komen spreken:

Wendy Kwaks, programmaleider van het Transitieteam Defensie, vertelt ons over het programma ‘Adaptieve krijgsmacht’. Doel hiervan: tot meer samenwerking te komen met andere maatschappelijke partijen. Deze samenwerking is nodig om tot innovatieve oplossingen te komen voor maatschappelijke opgaves.

Martijn Aslander is stand-up filosoof. Hij brengt met hartstocht en humor de complexe impact van technologie op de samenleving in kaart. Zijn boodschap: De overheid moet innovatiever werken. Minder vergaderen, meer doen, social media benutten, digitale fitheid organiseren. En: niet bang zijn om fouten te maken.

Frido Smulders spreekt over het vak- of beter het werkwoord- innoveren. Wat doe je eigenlijk als je innoveert? Frido doet al dertig jaar onderzoek naar organisatiegedrag en innovatie. Zo onderzoekt hij startups: welke vormen van innovatief en ondernemend gedrag vertonen zij? (Hoe) is dat gedrag over te zetten naar andere organisaties (o.a. ministeries)?

Ga naar het hele programma van INNOvember

Het openings en slotevent worden geleid door de energieke dagvoorzitter Joost Hoebink.

Joost Hoebink heeft als dagvoorzitter, presentator en gespreksleider al ruim 1500 keer het podium beklommen. En altijd met evenveel energie! Hij vind het geweldig om een bijeenkomst in goede banen te leiden, evenementen te presenteren en de kern van een discussie naar boven te halen. Nederlands‐ en Engelstalig. Live voor een zaal, hybride én online. Altijd: heel interactief. Lees en kijk meer over Joost Hoebink