Over ons

De Rijks Innovatie Community is een groeiend netwerk van innovators binnen de Rijksoverheid. Iedereen die geïnteresseerd is in innovatie en werkzaam is op een ministerie, uitvoeringsorganisatie, inspectie of zelfstandig bestuursorgaan kan lid worden van RIC.

Samenwerken en verbinden zijn sleutelwoorden om de Rijksoverheid innovatiever te maken.  Bij de Rijks Innovatie Community draait het om verbinden, kennis delen en faciliteren. We bieden een interessant netwerk van innovators, we leren door kennis te delen en faciliteren innovatie door middel van tooling en kennis evenementen. Het is onze ambitie om uit te groeien tot een netwerk waarin alle ministeries zijn vertegenwoordigd en wat boordevol kennis, ideeën, innovatieprojecten, events, tooling, ervaringen en sociale contacten zit.

De Programmaraad

In de Programmaraad zitten vertegenwoordigers van verschillende departementen en uitvoeringsorganisaties. Ze bewaken de visie en strategie van RIC en zijn verantwoordelijk voor de programmering. But Klaassen, Hoofd Innovatieteam bij het ministerie van Justitie en Veiligheid  zit de  Programmaraad voor.

Het Communitybureau

Het Communitybureau ondersteunt de Rijks Innovatie Community en faciliteert de activiteiten van RIC. Via het Communitybureau kunnen de leden innovatieprojecten met de community delen. Ook organiseren we netwerkbijeenkomsten, netwerkgesprekken en is er op iedere tweede donderdag van de maand een evenement.

Suggesties, vragen of ideeën? Neem contact op met het Communitybureau via RIC@Rijksoverheid.nl. Lees de publicatie ´RIC Propositie´ als je meer wilt weten over het gedachtengoed van RIC.