INNOvember: It's a wrap!

Wow! Wat een mooie studio uitzending was NAnovember vanmiddag. En wat een innovatieve maand was november. We kijken met een goed gevoel terug op deze eerste editie van INNOvember en hopen natuurlijk dat jij dit gevoel deelt. En geïnspireerd bent geraakt! Want we stoppen niet NAnovember: we gaan verder vooruit!

illustratie van de resultaten van INNOvember

NAnovember

Na een maand vol innovatie, kennisdeling en verbinding maakten we de balans op tijdens de afsluiting van INNOvember: NAnovember. En wat een mooie uitzending was het. Wij hebben genoten van een interactieve middag waarbij diverse sprekers aan het woord kwamen, maar we stonden ook stil bij een actueel en waardevol initiatief op het gebied van innovatie: de officiële lancering van TechTegenCorona.

We keken samen met secretarissen-generaal van BZK, JenV, OCW, BZ, IenW, Financiën en een generaal-majoor van Defensie naar de toekomst. Zij gingen met elkaar in gesprek over het versterken van het innovatief vermogen binnen de overheid en hoe de samenwerking aan te gaan met elkaar en de buitenwereld.

Generaal-Majoor Rietveld (Defensie) "Innovatie staat gelijk aan winnen, want we zijn allemaal in een innovatie wedloop verwikkeld. Winnen doen we nooit alleen, maar samen met industrie, wetenschap en departementen. We moeten beschermen wat ons dierbaar is."

Maarten Schurink (SG BZK) "Innovatie goed organiseren: daar heeft INNOvember bij geholpen. Dit kunnen we goed gebruiken richting de verkiezingen. Ik ben trots op wat we bij BZK doen vanuit innovatie, zoals RvIG met baanbrekende digitale identiteit."

Jan Hendrik Dronkers (SG IenW) "Wist u dat 90% van de innovatie tot stand komt tussen organisaties en maar 25% technologie is? Think big, start small, act now! Innoveren is een kick!"

Heb je de uitzending gemist of wil je nog eens terugkijken? De uitzending kun je vinden op het INNOvember Vimeo kanaal.

INNOvember mag dan voorbij zijn, innoveren stopt nooit. Ook na november blijft de Rijksoverheid samen innoveren. De Rijks Innovatie Community (RIC) zet het werk van INNOvember voort. Samen met haar leden zet RIC zich in om innovatoren met elkaar te verbinden. RIC organiseert kennissessies en faciliteert kennisdeling over innovatie voor de hele Rijksoverheid. Word lid en volg ons op LinkedIn.

INNOmember Awards

Tijdens NAnovember zijn de INNOmembers Awards uitgereikt in de volgende categorieën: 

 • De hoogst gewaardeerde sessie: Let's Ynnovate!
  met maar liefst een 9,5!
 • De sessie waarbij de meeste partijen hebben samengewerkt: Startups aan het woord: werken met de Rijksoverheid
  dat waren dus 12 organisaties!
 • De sessie met de meeste deelnemers: Briljante mislukkingen
  met 117 live deelnemers en 149 terugkijkers op Vimeo
 • De meest innovatieve sessie: Project Avatar
  met een score van 2,9 op 3!

Uitzending gemist

Natuurlijk begrijpen we het dat je niet alles kunt zien op het moment dat het live wordt uitgezonden. Een aantal sessies worden opgenomen. Wil je graag nog eens iets terug kijken? Bezoek dan het Vimeo kanaal en ga er eens lekker voor zitten op het moment dat het jou wél uitkomt!

collage van INNOvember foto's op Facebook

Aftermovie en foto's

Gelukkig hebben we de beelden nog! Alle foto`s kun je terug zien in de fotoalbums op het INNOvember Facebook kanaal. De aftermovie is te vinden op het INNOvember Vimeo kanaal.