Podcastst: Sociale innovatie

Sociale innovatie belicht de menselijke kant van innovatie, het anders  werken, kwaliteiten optimaal benutten, sllimmer (samen)werken, dynamisch managen etc.

SamenSterker

Om de vele adaptieve projecten van Defensie zichtbaar te maken, hebben we de SamenSterker Podcast. In deze podcast maak je kennis met collega’s die succesvol zijn in een veranderende omgeving. Ze vertellen over hun persoonlijke motivatie, en laten zien hoe ze tegenslagen overwinnen, hindernissen nemen en successen boeken. Zo maken ze Defensie slagvaardiger, innovatiever en effectiever. Aan het woord komen generaals, officieren en onderofficieren van alle defensieonderdelen, burgerpersoneel en reservisten, die op allerlei verandergebieden het verschil maken. We nemen de tijd voor deze gesprekken, en kijken ook naar de persoonlijke competenties en ervaringen. We willen weten wat iemand meebrengt, en wat iemand nou precies succesvol maakt. Daar kunnen anderen van leren.

Sociale Innovatie podcast

Robin Smallenbroek gaat in de podcast gesprek met innovators om te leren hoe we onze maatschappelijke uitdagingen effectief kunnen aanvliegen. Bijv de aflevering met Jeroen Hammer & Roel Wolfert / kwartiermakers Q-NL Nationale Politie

Innovation Deepdive

In de zesdelige podcast serie van Innoveren met Impact: Innovatie Deep Dive worden diverse rijksinnovators geïnterviewd over opgedane inzichten tijdens The Next Web Conference 2023. Welke innovaties en innovatiemethodieken zijn interessant? Welke vertaalslag is nodig om ze in te zetten voor de Rijksoverheid? Afl 6: Functieprofielen zijn passé: kijk naar je mensen en plooi je uitdaging eromheen

Hallo Hannah

Hallo Hannah biedt interessante reflecties op het ambtelijke apparaat, gekoppeld aan het gedachtegoed van Hannah Arendt, de vrouw die vond dat het kwaad niet in de mens zit, maar in het systeem waaraan hij wordt onderworpen.  

Podcast serie, 2 afl: . Het doel van de podcasts is rijksambtenaren met elkaar in gesprek te laten gaan over kwesties in het werk. Wat maakt het werk bijzonder, lastig, mooi? Wat is er speciaal aan de context van werken voor het Rijk?  

Leiderschap in onzekere tijden

De ene crisis is nog niet voorbij of de ander dient zich al aan. Leiderschap in onzekere tijden is een podcast met Janka Stoker en Harry Garretsen over de actualiteit en leiderschap. Inzichtelijk en Gronings nuchter bespreken zij iedere twee weken het gedrag van bazen, bestuurders, ceo’s en politici.

Direct geleerd, duidelijk gedaan

Direct duidelijk communiceren gaat over veel meer dan duidelijke brieven schrijven. Dat blijkt wel uit het grote aantal onderwerpen die de Direct Duidelijk Tour zijn behandeld. Een inleiding door Renata Verloop, presentator van de eerste 50 afleveringen van de Direct Duidelijk Tour. In de podcast Direct geleerd, duidelijk gedaan