Podcasts: technologische innovaties

Podcasts over technologische innovaties

De Existentiële Crisis

Luister de eerste aflevering van de podcast 'De Existentiële Crisis' over ‘Generative Artificial Intelligence’.
Charlotte van der Laag en Ferdinand Griesdoorn gaan in deze nieuwe podcast in gesprek over actuele technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving en de overheid. Per aflevering bespreken ze onder leiding van Lykle de Vries specifieke technologische ontwikkelingen zoals quantumtechnologie, kunstmatige intelligentie en robotica.

De technoloog

Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg in gesprek met spraakmakende experts over technologische ontwikkelingen en de impact op onze samenleving. 
Aflevering met Martijn Aslander - in gesprek over een nieuwe vorm van werken: die in de wereld van spatial computing. Welke impact heeft de introductie van de Apple Vision Pro gehad? En hoe gaat die ons werk veranderen?     
 

Listening to the future

Podcast over toekomst, technologie en menselijkheid. Wanneer we een paar jaar vooruitkijken, wat zien we dan? In de LTTF podcast interviewt Jarno Duursma experts uit de digitale wereld en kijken ze naar de toekomst door de lens van digitale technologie. 
De podcastopname met Maxim Februari: een inhoudelijk goed gesprek over de impact van technologie op onze samenleving, de rechtsstaat en onze burgerrechten. Technologie als krachtenveld. Vaak onzichtbaar maar met erg veel impact.
 

Podcastserie AI in de Publieke Sector

AI heeft inmiddels grote invloed op ons dagelijks leven. De technologie beïnvloedt van alles en het is duidelijk: de rol van AI groeit. Maar hoe wordt het binnen de publieke sector toegepast? Hoe gaan overheden om met AI-ontwikkelingen? In de podcastserie ‘AI in de publieke sector’ komt ook de cruciale vraag voorbij: hoe zorgen we ervoor dat de toepassing van AI in de publieke sector mensgericht is en blijft?

TechUpdate

TechUpdate: Het belangrijkste tech-nieuws hoor je in deze shortcast, elke doordeweekse ochtend én middag. In enkele minuten praat Joe van Burik, Michiel Jurrjens, Mats Akkerman of Stijn Goossens je bij over alles wat je weten moet rond digitale technologie.

CES Tech Talk

CES is the most powerful tech event on the planet. Enter the cutting-edge world of technology with the CES Tech Talk podcast. with the Tech industry greatest minds and inspiring innovations. We’re talking about the leading tech trends for AI, gaming, vehicle tech, sustainability and more. Expert guests. Expert insights.

Tech voor Twaalf

De podcast Tech voor Twaalf draait om het delen van de ervaringen van middenmanagers bij J&V met het innoveren van/met technologie en kansen en beperkingen die daarmee samen gaan. In totaal 4 afleveringen gaan we in op diverse technologieën, de uitdagende omgevingen van het gevangeniswezen en de forensische zorg en hoe we AI steeds meer in ons werk en leven gaan terugzien.

Cyber Sessions - the time is now

In de Cyber Sessions podcast delen onderzoekers, ervaringsdeskundigen en professionals op het gebied van cybercrime hun kennis en praktische inzichten. Welke rol kan de gemeente oppakken? Wat zijn de gevaren? En wie kan hulp bieden? De 5 afleveringen zijn ontstaan uit de Cyber Sessions van het centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De Cyber Sessions zijn gericht op het vergroten van het bewustzijn van cyberdreigingen en het daadwerkelijk nemen van veiligheidsmaatregelen in de digitale wereld.

Takedown

In de afleveringen word je meegenomen in de wereld van cybercrime: van omvangrijke botnets, ransomware, DDoS-aanvallen, cryptocommunicatiediensten en het hacken van de oud-president van de Verenigde Staten. Deze nieuwe podcast wordt gemaakt door  o.a. specialisten van Team High Tech Crime, onderdeel van de Nederlandse politie en houdt zich bezig met complexe, (inter)nationale cybercrimezaken. Tech-journalist Vivianne Bendermacher reconstrueert in elke aflevering één zaak: van grote malware-aanbieders tot het ontmantelen van een wereldwijde cryptocommunicatie-dienst. 

Security Masterminds

In deze, Engelstalige, podcast worden de meest urgente problemen en trends in de industrie besproken en ontleed. Verder worden kennis, inzichten, best practices en strategieën geboden om te voorkomen dat organisaties en individuen het slachtoffer worden van cyberaanvallen.
Hosts Jelle Wieringa en Erich Kron, beiden Security Awareness Advocates bij KnowBe4, vertellen ook openhartig over situaties die ze hebben meegemaakt