Podcasts: Innovatie in de organisatie

Podcasts over innovatieve organisaties met innovatief leiderschap en een cultuur waarin risico’s nemen mag , tijd en ruimte is voor innovatie.

De Top kijkt om

De Top kijkt om is een serie, ruim 30, interviews met oud-bewindspersonen en oud-topambtenaren. Hoe blikken zij terug op hun manier van besturen, de druk van de media en de kwaliteit van de ambtelijke dienst? Wat moeten hun opvolgers doen en laten om zo effectief mogelijk te zijn? De recente podcasts zijn b.v met Johan Remkes, Guusje ter Horst, Benita Plesch, Ronnie van Diemen.

SamenSterker

Om de vele adaptieve projecten van Defensie zichtbaar te maken, hebben we de SamenSterker Podcast. In deze podcast maak je kennis met collega’s die succesvol zijn in een veranderende omgeving. Ze vertellen over hun persoonlijke motivatie, en laten zien hoe ze tegenslagen overwinnen, hindernissen nemen en successen boeken. Zo maken ze Defensie slagvaardiger, innovatiever en effectiever. Aan het woord komen generaals, officieren en onderofficieren van alle defensieonderdelen, burgerpersoneel en reservisten, die op allerlei verandergebieden het verschil maken. We nemen de tijd voor deze gesprekken, en kijken ook naar de persoonlijke competenties en ervaringen. We willen weten wat iemand meebrengt, en wat iemand nou precies succesvol maakt. Daar kunnen anderen van leren.

Samen Sterker - Schaalbaarheid

In de eerste aflevering over de schaalbare krijgsmacht een gesprek met de staatssecretaris. Hij spreekt zich uit over de cultuuromslag die we bij Defensie moeten maken: weg van een cultuur van controle naar wederzijds vertrouwen en openheid. En ingrijpende veranderingen die het DNA van de organisatie gaan veranderen.

Meer doen om innovatie de ruimte te geven in de organisatie; durven te leren van en samenwerken met de burgermaatschappij, en het welzijn van werknemers als centrale pijlers

Just Culture x Samen Sterker

Hoe creëer je een sociaal veilige werkomgeving? Als leider heb je een grote verantwoordelijkheid voor het creëren van een gezonde en sociaal veilige werkomgeving. Hoe kun je als toezichthouder handhaven maar tegelijkertijd ook vertrouwen geven? Waarom ontstaan sociaal onveilige dynamieken eigenlijk? Dit en meer bespreken we in de podcast met Inspecteur Militaire Gezondheidszorg Manon Molenaar. Manon staat symbool voor een nieuw stijl van leiderschap.

Kaarten op Tafel

Kaarten op Tafel is een podcast van Ynnovate. Met deze podcast brengen wij procesbegeleiders samen, samen in het verslaan van hun beren op de weg. Elke aflevering tackelen we een vraagstuk en komen we met toffe, geweldige, absurde, idiote en gezellige oplossingen.
Al deze oplossingen verzamelen we in een speciale online brainstom-omgeving (Mural). Zo kan je alles nog eens rustig nalezen en de voor jou beste oplossingen eruit filteren.
 

Chaos in de orde

We hebben een systeem gecreëerd dat aan elkaar hangt van protocollen, regels en afspraken en nauwelijks uitnodigt tot creativiteit.
Wat is er mis met ons?
Waarom accepteren we dit? En vooral: hoe doorbreken we het?
In Chaos in de Orde – de Podcast- gaat Rachel Levi op zoek naar antwoorden. Met hulp van verschillende experts gaat zij ontrafelen hoe we oude patronen los kunnen laten en hoe we meesters kunnen worden in creativiteit en innovatie.
 

Aanjagers

Aanjagers zijn mensen die niet bang zijn voor verandering, zij durven te veranderen. Solution Engineer Bob Snoeren en Innovator Patrick Willer duiken iedere aflevering in het verhaal van een aanjager om te ontdekken wat hem of haar drijft. Ontdek hoe aanjagers waarden als vertrouwen, klantsucces, innovatie, gelijkheid, en duurzaamheid tot leven brengen, en leer hoe jij ook met een growth mindset impact kunt realiseren.

The Innovation Tapes: Explained

In The Innovation Tapes: Explained duiken we in de verhalen van mensen die de innovatiecultuur in verschillende organisaties aandrijven. Wie zijn deze mensen, wat betekent innovatie stimuleren en wat zijn hun succes- en worstelingen als het gaat om innovatie binnen grote organisaties? Door middel van deze podcastserie doorbreken we het innovatiejargon en onderzoeken we hoe we kunnen innoveren op een systemische, herhaalbare en schaalbare manier.

Hallo Hannah

Hallo Hannah biedt interessante reflecties op het ambtelijke apparaat, gekoppeld aan het gedachtegoed van Hannah Arendt, de vrouw die vond dat het kwaad niet in de mens zit, maar in het systeem waaraan hij wordt onderworpen.  

Podcast serie, 2 afl: . Het doel van de podcasts is rijksambtenaren met elkaar in gesprek te laten gaan over kwesties in het werk. Wat maakt het werk bijzonder, lastig, mooi? Wat is er speciaal aan de context van werken voor het Rijk?  

Innovatie Wasstraat

Ga door de Innovatie Wasstraat! Kim Spinder gaat in gesprek om de innovatie geheimen van organisaties te ontrafelen.

Hoe werken zij? Hoe krijgen zij medewerkers mee? Wat kun jij van hen leren voor je eigen organisatie?

De top van Nederland

In de Top van Nederland van BNR elke werkdag een goed geïnformeerd gesprek met de top van het bedrijfsleven of een andere leider van nu. Presentatie: Thomas van Zijl.

In ‘De Top van Nederland’  van 30 maart een uitgebreid gesprek met Eppo Bruins, voorzitter van Adviesraad Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI). 

Gamechangers

Common ground en digitaal leiderschap. Een gesprek onder leiding van Diederik van Leeuwen, programmadirecteur UBR. Samenwerking op technisch niveau is belangrijk, maar hoe zit het met de bestuurscultuur als het gaat over zo’n majeure digitale transformatie als Common Ground? Martiene Branderhorst, gemeente Den Haag: “Het gaat om ‘willen’ (doelen bepalen), daarna om ‘kunnen’ (hebben we de mensen in huis) en tenslotte om ‘mogen’ (ethische waarden).” 

Dutch Innovation podcast

In de Dutch Innovation Factory nodigt Shera Doekhi (host) gasten uit voor een gesprek. Hij gaat in gesprek met selfmade ondernemers en belanghebbende, bijvoorbeeld investeerders en bestuursleden, maar ook met specialisten uit het werkveld.

Leiderschap in onzekere tijden

De ene crisis is nog niet voorbij of de ander dient zich al aan. Leiderschap in onzekere tijden is een podcast met Janka Stoker en Harry Garretsen over de actualiteit en leiderschap. Inzichtelijk en Gronings nuchter bespreken zij iedere twee weken het gedrag van bazen, bestuurders, ceo’s en politici.

InNOVAtion Roads

RWS CD NOVA is gestart met het maken van podcasts. De podcast InNOVAtions roads gaat over persoonlijke verhalen. Verhalen over maatschappelijke trends, innoveren, verkenningen, doen en werken in de toekomst. Verhalen van NOVA-collega’s, RWS-collega’s, maar ook van externen om ‘buiten naar binnen’ te halen en te leren van elkaars expertises.

Waarde-gedreven leiderschap in een open overheid

 'Waarde-gedreven leiderschap in een Open Overheid' is een podcast in 4 delen voor leidinggevenden en iedereen die er meer over wil weten. Francesco Wessels en Guido Rijnja gaan hierover in gesprek en halen ervaringen met waarde-gedreven leiderschap van buiten de overheid naar binnen. Zij benoemen praktische manieren om leidinggevenden te inspireren en aan te zetten tot actie.

Rijkswaterstaat podcast serie

In deze podcastserie gaat Botte Jellema op zoek naar mooie verhalen rondom het werk van Rijkswaterstaat. o.a:
 
•    De geschiedenis van de file,
•    Een brug verkopen op marktplaats

•   De Noordzee is vol 
•    De Flevopolder