Podcasts: Innovatie in de organisatie

Podcasts over innovatieve organisaties met innovatief leiderschap en een cultuur waarin risico’s nemen mag , tijd en ruimte is voor innovatie.

Kaarten op Tafel

Kaarten op Tafel is een podcast van Ynnovate. Met deze podcast brengen wij procesbegeleiders samen, samen in het verslaan van hun beren op de weg. Elke aflevering tackelen we een vraagstuk en komen we met toffe, geweldige, absurde, idiote en gezellige oplossingen.
Al deze oplossingen verzamelen we in een speciale online brainstom-omgeving (Mural). Zo kan je alles nog eens rustig nalezen en de voor jou beste oplossingen eruit filteren.
 

Chaos in de orde

We hebben een systeem gecreëerd dat aan elkaar hangt van protocollen, regels en afspraken en nauwelijks uitnodigt tot creativiteit.
Wat is er mis met ons?
Waarom accepteren we dit? En vooral: hoe doorbreken we het?
In Chaos in de Orde – de Podcast- gaat Rachel Levi op zoek naar antwoorden. Met hulp van verschillende experts gaat zij ontrafelen hoe we oude patronen los kunnen laten en hoe we meesters kunnen worden in creativiteit en innovatie.
 

The Innovation Tapes: Explained

In The Innovation Tapes: Explained duiken we in de verhalen van mensen die de innovatiecultuur in verschillende organisaties aandrijven. Wie zijn deze mensen, wat betekent innovatie stimuleren en wat zijn hun succes- en worstelingen als het gaat om innovatie binnen grote organisaties? Door middel van deze podcastserie doorbreken we het innovatiejargon en onderzoeken we hoe we kunnen innoveren op een systemische, herhaalbare en schaalbare manier.

Hallo Hannah

Hallo Hannah biedt interessante reflecties op het ambtelijke apparaat, gekoppeld aan het gedachtegoed van Hannah Arendt, de vrouw die vond dat het kwaad niet in de mens zit, maar in het systeem waaraan hij wordt onderworpen.  

Podcast serie, 2 afl: . Het doel van de podcasts is rijksambtenaren met elkaar in gesprek te laten gaan over kwesties in het werk. Wat maakt het werk bijzonder, lastig, mooi? Wat is er speciaal aan de context van werken voor het Rijk?  

Innovatie Wasstraat

Ga door de Innovatie Wasstraat! Kim Spinder gaat in gesprek om de innovatie geheimen van organisaties te ontrafelen.

Hoe werken zij? Hoe krijgen zij medewerkers mee? Wat kun jij van hen leren voor je eigen organisatie?

De top van Nederland

In de Top van Nederland van BNR elke werkdag een goed geïnformeerd gesprek met de top van het bedrijfsleven of een andere leider van nu. Presentatie: Thomas van Zijl.

In ‘De Top van Nederland’  van 30 maart een uitgebreid gesprek met Eppo Bruins, voorzitter van Adviesraad Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI). 

Gamechangers

Common ground en digitaal leiderschap. Een gesprek onder leiding van Diederik van Leeuwen, programmadirecteur UBR. Samenwerking op technisch niveau is belangrijk, maar hoe zit het met de bestuurscultuur als het gaat over zo’n majeure digitale transformatie als Common Ground? Martiene Branderhorst, gemeente Den Haag: “Het gaat om ‘willen’ (doelen bepalen), daarna om ‘kunnen’ (hebben we de mensen in huis) en tenslotte om ‘mogen’ (ethische waarden).” 

Dutch Innovation podcast

In de Dutch Innovation Factory nodigt Shera Doekhi (host) gasten uit voor een gesprek. Hij gaat in gesprek met selfmade ondernemers en belanghebbende, bijvoorbeeld investeerders en bestuursleden, maar ook met specialisten uit het werkveld.

Leiderschap in onzekere tijden

De ene crisis is nog niet voorbij of de ander dient zich al aan. Leiderschap in onzekere tijden is een podcast met Janka Stoker en Harry Garretsen over de actualiteit en leiderschap. Inzichtelijk en Gronings nuchter bespreken zij iedere twee weken het gedrag van bazen, bestuurders, ceo’s en politici.