Podcasts: innovatie bij maatschappelijke opgaven

Podcasts over innovatie bij maatschappelijke opgaven - oplossingen voor complexe uitdagingen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd.  Op zoek naar het vinden van effectieve, duurzame en inclusieve oplossingen die een positieve impact hebben op het leven van mensen en de gemeenschappen als geheel.

Dit is onze tijd

Dit is de tijd van grote uitdagingen. Van innovatieve oplossingen. De tijd om duurzaamheid te versnellen. Waarin we voorop lopen in veiligheid. Levens gezonder maken. En klimaatverandering bestrijden. Dit is de tijd van : Het kan wél. Dit is ónze tijd. Glenn van der Burg gaat in gesprek met ondernemers en wetenschappers over stevige ambities voor de toekomst van Nederland. o.a. over Quantum technologie, hernieuwbare elektriciteit

Het moet weer anders

In deze podcast: Uitdagingen in systeeminnovaties
Systeeminnovaties, Michiel Jak weet alles over de uitdagingen die hierbij spelen. In deze aflevering deelt hij zijn ervaringen rondom complexe maatschappelijke vraagstukken. De markt en de overheid hebben elkaar hierin hard nodig om tot oplossingen te komen. En wederzijds begrip is van essentieel belang om deze twee werelden te laten samenwerken.
 

De Denk Doe Duurzaam Podcast

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de verduurzaming van de bedrijfsvoering van het Rijk, ook als je onderweg bent of even geen tijd hebt om een artikel te lezen? Goed nieuws! De Denk Doe Duurzaam Podcast is er voor jou.

Circulaire Kantelaars

Hoe zorgen we er in Nederland voor dat onze economie in 2050 circulair is? Welke rol heeft de overheid, het bedrijfsleven, de wetenschap en de samenleving? Waar staan we in de transitie naar een circulaire economie en wie is er aan zet om naar een volgende fase te gaan? Dat en meer komt aan bod in Circulaire Kantelaars, een podcastserie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Sociale Innovatie podcast

Robin Smallenbroek gaat in de podcast gesprek met innovators om te leren hoe we onze maatschappelijke uitdagingen effectief kunnen aanvliegen. Bijv de aflevering met Jeroen Hammer & Roel Wolfert / kwartiermakers Q-NL Nationale Politie

De Bouw Belofte

De Bouw Belofte. Deze podcast is bedoeld voor ‘bouwers’ die het anders en beter willen doen. Gastheer Arjan te Lintelo benadert de gasten en onderwerpen altijd met een frisse kijk en dwarse blik!
Energietransitie Wat betekent dit voor de inrichting van Nederland en specifiek voor steden, wijken en buurten?Hoe krijgen we de circulaire economie goed aan de gang. Hoe kunnen we biobased producten regionaal van boer naar bouwer brengen.