Podcasts: digitale innovatie

Podcasts over de innovaties met inzet van digitale technologieën om nieuwe waarde te creëren, bestaande processen te verbeteren of geheel nieuwe producten, diensten of businessmodellen te ontwikkelen.

Digitale technologieën zoals kunstmatige intelligentie, big data, cloud computing, internet of things (IoT), blockchain, augmented reality (AR) en virtual reality (VR), robotica, 5G en meer.

Dit is onze tijd

Dit is de tijd van grote uitdagingen. Van innovatieve oplossingen. De tijd om duurzaamheid te versnellen. Waarin we voorop lopen in veiligheid. Levens gezonder maken. En klimaatverandering bestrijden. Dit is de tijd van : Het kan wél. Dit is ónze tijd. Glenn van der Burg gaat in gesprek met ondernemers en wetenschappers over stevige ambities voor de toekomst van Nederland. o.a. over Quantum technologie, hernieuwbare elektriciteit

Innovation Deepdive

In de zesdelige podcast serie van Innoveren met Impact: Innovatie Deep Dive worden diverse rijksinnovators geïnterviewd over opgedane inzichten tijdens The Next Web Conference 2023. Welke innovaties en innovatiemethodieken zijn interessant? Welke vertaalslag is nodig om ze in te zetten voor de Rijksoverheid? Luister en ontdek hoe innovatie in overheidscontext werkt en welke belangrijke rol innovatiemanagement hierin speelt.

Podcast IT academy

De RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) biedt meerdere podcasts om meer inzicht te krijgen in en ervaring op te doen met digitalisering en informatisering. Bijv: 

  • Ethiek in de praktijk,
  • Captains of privacy
  • Digicafé,
  • Data naar succes en nog veel meer

Snoek op Zolder

Snoek op Zolder is de tweewekelijkse wetenschapspodcast van het Nationaal Innovatie Centrum Artificial Intelligence (ICAI) en de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC).
Hennie Huijgens duikt met een onderzoeker in de wereld van kunstmatige intelligentie. Zijn belangrijkste vraag is ‘wat is de stand van zaken in AI onderzoek, en wat betekent dat voor mij en voor de samenleving?

Gamechangers

Common ground en digitaal leiderschap. Een gesprek onder leiding van Diederik van Leeuwen, programmadirecteur UBR. Samenwerking op technisch niveau is belangrijk, maar hoe zit het met de bestuurscultuur als het gaat over zo’n majeure digitale transformatie als Common Ground? Martiene Branderhorst, gemeente Den Haag: “Het gaat om ‘willen’ (doelen bepalen), daarna om ‘kunnen’ (hebben we de mensen in huis) en tenslotte om ‘mogen’ (ethische waarden).” 

Ondergedompeld in een nieuwe werkelijkheid

In de podcastreeks van het Rathenau Instituut gaan Stefan Roolvink en Wouter Nieuwenhuizen op zoek naar antwoorden op vragen over onze digitale toekomst. Hoe worden nieuwe immersieve technologieën - zoals virtual reality en augmented reality - straks gebruikt op straat, in de klas en bij de arts?

De dataloog

De Dataloog is de Nederlandse podcast over big data, data science, Machine Learning en de datagedreven transformatie. De Dataloog brengt data scientists, consultants, technologiebedrijven, onderzoekers bij elkaar. De uitzendingen bevatten: ronde tafel gesprekken, diepte-interviews, toekomstverkenningen, mini-colleges over machine learning en verhalen van ervaringsdeskundigen. 

Studio LinkIT

Deze podcasts behandelen verschillende IT-onderwerpen en er zullen verschillende experts praten over hun branche, ervaringen en expertise.Studio LinkIT

Talk of the tin

Beluister en beleef innovaties in techniek en ICT binnen het onderwijs. Met interessante gasten, boeiende onderwerpen en een vleugje humor! Dat is Talk of the TIN!