Succesvolle Innochat bijeenkomst 27 juni

Donderdag 27 juni was er weer een inspirerende bijeenkomst van Innochat, met de innovatieclubs van de RIC innovatie landschapskaart. Er waren 2 mooie presentaties van SZW en het Kadaster om te laten zien hoe zij in hun organisatie de innovatie regelen en een boost te geven.

bijeenkomst Innochat aanweizgen en presentatie

Kadaster

Linda ter Heerdt (Innovation lead Kadaster)Β 


In 5 jaar tijd hebben ze een indrukwekkende organisatie voor innovatie opgebouwd en met succes! β€œ 𝑰𝒏𝒏𝒐𝒗𝒆𝒓𝒆𝒏 π’Œπ’‚π’/π’Žπ’π’†π’• 𝒋𝒆 π’π’“π’ˆπ’‚π’π’Šπ’”π’†π’“π’†π’" Linda toont de structuur van innovatie bij het Kadaster met het Innovatie framework met o.a. het proces, de toolbox, validatie, innovation board , samenwerking, cultuur.


Al in een vroeg stadium zijn ook b.v. juridische zaken en ethiek betrokken β€œπ’…π’Šπ’• π’Žπ’‚π’‚π’Œπ’• 𝒉𝒆𝒕 π’…π’“π’‚π’‚π’ˆπ’—π’π’‚π’Œ 𝒗𝒂𝒏 π’Šπ’π’π’π’—π’‚π’•π’Šπ’† 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒉𝒆𝒕 π’—π’†π’“π’—π’π’π’ˆ 𝒗𝒆𝒆𝒍 𝒃𝒆𝒕𝒆𝒓” Β 

Ook bij INNOvemberΒ willen we verschillende collega's betrekken bij bij de activiteiten om de dialoog en de samenwerking te stimuleren tussen de verschillende doelgroepen zoals innovatoren, juristen, ICT, inkoop etc

Op de website publiceert Kadaster ook vaak over de verschillende innovatieprojecten.Β 
Β 

innovatie framework Kadaster

Supportteam ministerie van SZW

Fianne Smith & Roos Hendrikx - de Hoog (Supportteam innovatie Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) lieten zien hoe ze werken als supportteam om innovatief en mensgericht te werken en het beleid niet gemaakt wordt zonder de mensen waar het over gaat.Β 


Hoe kom je dus tot beleid dat aansluit bij de leefwereld van mensen? Een inspirerend voorbeeld is het team dat op de Negenmaanden beurs aanstaande ouders interviewt.Β 
En hoe ze de cultuur innovatiever proberen te maken. β€œπ’„π’π’π’π’†π’ˆπ’‚β€™π’” π’–π’Šπ’•π’…π’‚π’ˆπ’†π’ 𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓𝒔 𝒕𝒆 π’…π’†π’π’Œπ’†π’ 𝒆𝒏 π’‘π’“π’Šπ’Œπ’Œπ’†π’π’†π’ π’π’Ž 𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓𝒔 𝒕𝒆 𝒉𝒂𝒏𝒅𝒆𝒍𝒆𝒏 𝒉𝒆𝒍𝒑𝒕 π’Μπ’Μπ’Œ π’π’Ž 𝒕𝒐𝒕 𝒆𝒆𝒏 π’Šπ’π’π’π’—π’‚π’•π’Šπ’†π’—π’†π’“ 𝒄𝒖𝒍𝒕𝒖𝒖𝒓 𝒕𝒆 π’Œπ’π’Žπ’†π’β€


Samen met UWV heeft SZW de Trendradar ontwikkelt: een tool om actief vooruit te kijken en te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen in de maatschappij. In de trendradar staan 26 trends die het publieke domein van de toekomst beΓ―nvloeden.
Β 

presentatie SZW sheet

Volgende Innochat

Een nieuwe Innochat bijeenkomst is direct gepland in oktober, want wat worden er toch waardevolle inzichten gedeeld en goede contacten gelegdπŸ‘

Wil je meer weten over de deelnemers aan Innochat of de bovenstaande presentaties laat het ons weten via de mail ric@rijksoverheid.nl