Innovatiebudget Digitale Overheid 2024

Heb jij een goed idee om de digitale overheid te verbeteren? 
Tijdens de demodag van het Innovatiebudget presenteerden de verschillende innovators hun projecten. Alle projectleiders vertelden waar ze staan, welke knelpunten en succesfactoren ze tegenkomen en wat hun toekomstplannen zijn.
 

Er zijn nog genoeg uitdagingen om de digitale overheid verder te verbeteren. Loop jij met een goed idee rond? Je kunt dan weer een financiële bijdrage uit het Innovatiebudget Digitale Overheid aanvragen. Deadline voor het indienen van je project is 31 maart 2024.

Met het innovatiebudget stimuleert het ministerie van BZK samenwerking en innovatie tussen overheidsorganisaties.  Het biedt een steuntje in de rug van gedreven ambtenaren met innovatieve ideeën. Het budget ondersteunt projecten in de opstart-, of opschalingsfase.

Het resultaat is divers;  van een ‘proof of concept’, tot aan opschaling van een succesvolle pilot. Het hoeft niet enkel te gaan om nieuwe technologie, ook organisatieverandering kan innovatief zijn. Kijk hier de video met tips van de winnaars van 2023. Sinds 2019 kregen verschillende projecten een financiële bijdrage. Bekijk alle projecten hier