Innovatie Playbook OECD

Het OECD Observatory of Public Sector Innovation Playbook is nu ook in het Nederlands beschikbaar.
Sinds de lancering in mei 2019 hebben 43 landen zich aangesloten bij de Declaration on Public Sector Innovation, een rechtsinstrument met vijf basisprincipes om het systemische gebruik van innovatie in de publieke sector te informeren en te verbeteren om beleidsdoelen te bereiken.
 
Het Innovatie Playbook biedt een toegankelijk en werkbaar instrument om de Declaration te vertalen in praktische richtsnoeren over hoe de principes ervan kunnen worden toegepast om uitdagingen in de publieke sector op te lossen.
Daarnaast helpt dit document bij het identificeren van mogelijkheden voor verbetering in overheidssystemen en bij het vertalen van de innovatieprincipes en -verbintenissen naar concrete actie.
Bekijk het Innovatie Playbook
NB: op pagina 27 vind je praktijkvoorbeelden, met o.a. de Rijks Innovatie Community!