Netwerk borrel RIC 5 Jaar - donderdag 23 november

RIC 5 Jaar: een lustrum vol samenwerking, innovatie en vooruitgang! 

Hoe het begon:
Op 20 november 2018 zag de Rijks Innovatie Community RIC het levenslicht; een platform voor een innovatieve overheid, een netwerk van en voor innovators binnen de Rijksoverheid. Het moest gaan verbinden en faciliteren op innovatiegebied.

RIC werd gelanceerd tijdens het J&V innovatiecongres “What’s Next”, de eerste officiële foto van de oprichting van RIC met enkele initiatiefnemers zoals o.a. Diederik van Leeuwen, Bud Klaasen en Carsten Herstel.
 

RIC 5 jaar

Enkele highlights:

•  De voorloper van INNOvember
In november 2019 bundelden RIC, JenV en BZK hun krachten voor TechNovember. Dit initiatief legde de basis voor een gestructureerde benadering van technologie binnen de overheid.

Het succes leidde tot de rijksbrede Innovember maand in 2020. Innovember belicht innovatie in al zijn facetten, van technologie tot sociale innovaties en innovatie- management. De editie van 2020 kreeg al steun van enkele ministeries,
In 2022 (en ook 2024) is Innovember ontwikkeld tot een grootschalig rijksbreed evenement met de gezamenlijke inzet van alle ministeries en enkele grote publieke dienstverleners.

• RIConline, het digitale platform van kennisdeling en samenwerking
Het doel van RIC was en is een actief, betrokken community die blijvend bijdraagt aan het innovatief vermogen van de rijksoverheid. En om de samenwerking onderling te stimuleren en faciliteren werd in april 2022 RIConline, het digitale platform na ruim een half jaar van testen en finetunen officieel gelanceerd. Het platform heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een community met bijna 2500 leden.
 
Kom je ook proosten op vijf Jaar RIC? 

Een feestelijk moment om terug te blikken op onze inspirerende reis en vol enthousiasme vooruit te kijken naar wat de toekomst brengt.
Donderdag 23 november, HofHouse Den Haag van 16.30 tot 18.00 uur
Meld je direct aan op RIConline of anders via het formulier