Finalisten Overheidsinnovatie

De drie finalisten van de ‘Beste Overheidsinnovatie 2023’ zijn bekend. Tijdens de Dragons’ Den op 22 september heeft de jury drie finalisten gekozen. De komende weken zullen er werkbezoeken plaatsvinden bij de finalisten. Op 28 november wordt één van de finalisten tijdens de Overheidsawards gekroond tot ‘Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2023’.
 

GemGroReflection - Gemeente Groningen

Gemeenten staan voor grote maatschappelijke uitdagingen, zoals verduurzamen, hittestress en leefkwaliteit. De gemeente Groningen heeft daarom met eigen kennis een nieuw asfaltmengsel laten ontwikkelen: GemGroReflection. “Het nieuwe asfalt is lichter van kleur, wordt minder warm aangelegd, is recyclebaar en zorgt voor een groter gevoel van sociale veiligheid. lees meer

PHA2USE - Circular Biobased Delta

Met de bouw van de demo-installatie PHA2USE is een volgende stap gezet in de productie van PHA, de grondstof voor een biologisch afbreekbaar, biobased en sterk plastic.
Dit bioplastic van PHA is beter afbreekbaar dan bestaande bioplastics en is ook nog eens goedkoper te maken. En voor de productie worden geen fossiele grondstoffen of voedselgewassen gebruikt, maar ‘afval’; het zuiveringsslib van de rwzi is. Lees meer
 

Zuivere koffie

's Werelds eerste koffiebranderij in de bajes!
Justitieel complex Zaanstad en Social Impact Maker presenteren Zuivere Koffie. Dit is een koffiebranderij en bakkerij die gemotiveerde (ex-)gedetineerden een tweede kans biedt in het leven door het leren van een ambacht en begeleiding naar betaald werk. Daardoor benutten zij hun tijd beter ter voorbereiding op de maatschappij.
Iedereen verdient een tweede kans.
Meer informatie