Op techpeditie met RADIO

Na het succes van de eerdere werkbezoeken aan toonaangevende techbedrijven, gaat RADIO weer op Techpeditie. Zie en ervaar bij diverse organisaties wat de impact is van nieuwe technologie op ons werk bij de overheid.

Doel van deze samenwerking is het vergroten van kennis van medewerkers bij de overheid over nieuwe technologie. Zie met eigen ogen hoe techbedrijven zich voorbereiden op de toekomst. Ervaar en bespreek, los van concrete inkoopvragen en in een informele sfeer, hoe zij naar de overheid kijken.

  • 21 september- het werkbezoek aan Ordina gaat over de verantwoorde inzet van AI. De ontwikkeling van AI gaat erg snel. Nieuwe disruptieve AI producten en services (zoals ChatGPT) komen beschikbaar en leiden tot nieuwe verwachtingen bij burgers. Bestuurders van overheden hebben een grote rol om de juiste kaders te stellen en sturing aan te geven.
  • 12 oktober: het werkbezoek aan AWS gaat over trends. Het  gaat vaak over AI, maar met welke 3 andere belangrijke trends moeten overheden (en burgers) rekening houden? Volgens AWS: cloud, digital twins en quantum computing. Amazon Web Services (AWS) deelt haar perspectief op deze trends.
  • 30 november: het werkbezoek aan IBM staat in het teken van quantum computing. Veel facetten komen tijdens deze Techpeditie aan de orde. De veiligheidskant, de computingkant en zeker ook de ‘kansenkant’. Ook andere partijen uit de markt en wetenschap worden hierbij betrokken.

Meer informatie

Je kunt je aanmelden via radio@rijksoverheid.nl