Nieuwe Cybersecuritymonitor

De nieuwe Cybersecuritymonitor is uitgebracht en biedt inzicht in de cyberweerbaarheid van bedrijven in Nederland. De monitor wordt jaarlijks onder andere op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat gemaakt. 

De monitor onderzoekt cybersecuritymaatregelen, ‐incidenten en cybercrime. Het rapport toont aan dat grote bedrijven meer maatregelen treffen tegen cybercrime en dat er een groei is in het gebruik van authenticatie met soft‐ of hardwaretokens,
zoals 2‐staps authenticatie.


Cybersecurityincidenten omvatten acties die de veiligheid van digitale systemen verminderen, zoals systeemfouten die leiden tot gegevenslekken of het verlies van onbeveiligde USB‐sticks. Gerichte hacking om toegang te krijgen tot specifieke
gegevens wordt beschouwd als cybercrime.

Lees meer 

cyber