RIC/NOVA Webinar - 9 maart "Betere overheidsdiensten met de Metaverse (VR/AR/XR)"

Op donderdag 9 maart van 10:00 – 11:00 uur organiseert de Rijks Innovatie Community (RIC) in samenwerking met NOVA van Rijkswaterstaat een interactieve webinar over kansen die de metaverse biedt voor de dienstverlening binnen overheidscontext. Dit is deel 2 in de metaverse reeks.

Tijdens deze interactieve online kennissessie gaan we in op de vraag welke meerwaarde metaverse technologie biedt die eerder niet mogelijk was? Wat leren praktijkvoorbeelden ons en waar kunnen we een volgende stap in zetten? Binnen en buiten de overheidscontext lopen er verschillende initiatieven, waarvan veel vaak onder de radar zitten. Drie sprekers nemen je mee in een aantal sprekende voorbeelden zodat je een beter beeld krijgt van wat er zoal mogelijk is.”

Meld je voor het webinar op 9 maart op RIConline 
of via ric@rijksoverheid.nl 

Sprekers

  • Jolanda ter Maten – Expert lid EU forum

Onlangs publiceerde de EU een rapport over de metaverse. Als expert lid van de EU blockchain observatory en forum schreef Jolanda mee aan dit rapport, waaronder onderzoek is geweest naar interessante use cases. Inzichten die ze hierbij opdeed deelt ze tijdens de webinar. 

  • Ascha Simons – Team datavisualisatie RWS Datalab

De digitale 3D-mogelijkheden van Metaverse technologie geeft ons kansen om veel intuïtiever om te gaan met data. Daarmee kunnen we tot betere besluitvorming komen voor een breed scala aan diensten. Ascha neemt je mee in hoe RWS Datalab dat realiseert voor verschillende projecten.

  • John Gooiker –technische manager Waterschap Brabantse Delta

Bij Waterschap Brabantse Delta wordt er momenteel gekeken hoe een VR pilot kan bijdragen aan het ontwerpen en inrichten van rioolgemalen, bediening en onderhoud er van. De waarde van deze nieuwe manier van werken, 3D digitaal ontwerpen versus papierwerk, wordt momenteel getest. John deelt hoe hij met z’n team ‘gewoon’ zijn gestart vanuit het bouwproces en hoe ze omgaan met deze nieuwe werkmethoden.

Meld je voor het webinar op 9 maart op RIConline 
of via ric@rijksoverheid.nl 

Je kunt het 1e webinar nog terugkijken op ons vimeo kanaal