Innovatie Toolkit

Binnen de Rijksoverheid vindt op veel verschillende plaatsen en manieren innovatie plaats. Wil je tot concrete resultaten komen, dan moet je daarop sturen. Daarom heeft Innoveren met Impact het Stappenplan (StIP) en de Innovatietoolkit ontwikkeld.

Innovatie start vaak bij het zoeken naar een creatieve oplossing voor een ‘uitdaging’.

De Innovatietoolkit ondersteunt rijksprofessionals in het ontwerpen, managen en opschalen van zulke projecten. Met praktische tools zoals een format voor een innovatieprojectplan of een design brief en creatieve werkvormen als The Fast Idea Generator en Crazy 8’s.

Alle tools helpen je een kritische blik te ontwikkelen, scherpere vragen te stellen en werkprocessen te verbeteren. Je kunt ze los van elkaar gebruiken of aan de hand van het Stappenplan Innovatieprojecten (StIP). Dit is een praktische gids voor het managen van innovatieprojecten en ‐processen.

Je downloadt de toolkit en het stappenplan op de website van Innoveren met Impact.