Opleiding: Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals

Onze samenleving verandert in rap tempo. Om mee te komen in de stroom van maatschappelijke en technologische veranderingen is innovatie enorm belangrijk. Binnen de overheid wordt al veel geïnnoveerd, maar het kan beter, duurzamer en met meer impact.

Daartoe is de opleiding Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals (C-IMS GOV Pro) ontwikkeld. De leergang richt zich op directeuren, senior managers en adviseurs binnen de overheid.

Inhoud en opzet

Innoveren voor overheidsprofessionals wordt georganiseerd vanuit het UBR-thema Innoveren met Impact in samenwerking met de Total Innovation Foundation.

De hoofddocent van de opleiding is innovatiemanagement-expert Drs. Gert Staal. Met innovatie-experts van binnen de overheid biedt hij je de handvatten om aan de slag te gaan met innovatiemanagement. Je leert hoe je het Innovation Maturity Model kunt inzetten om innovatiekansen van je organisatie te identificeren en je organisatie klaar te maken voor innovatie.

In negen interactieve sessies, afwisselend op locatie, hybride of online, krijg je de ins en outs van het vakgebied binnen de context van de Rijksoverheid voorgeschoteld. Verwacht prikkelende presentaties, een levendige uitwisseling van kennis en ervaringen, verdiepende vakinformatie en praktische tools.

opleiding innovatiemanagement

Certificaat

Als je de opleiding succesvol afrondt ontvang je het internationale certificaat Innovation Management System for Government Professional (IMS GOV Pro).

Tijdens de opleiding krijg je toegang tot studiematerialen op het LOC-platform en een account voor de Innovation Maturity Scan. Als alumnus word je automatisch lid van de Verenigde Innovatie Professionals community (VIPs): een actieve netwerkomgeving waar je kennis en ervaringen kunt uitwisselen over innovatiemanagement binnen de overheid.

Aanmelding en kosten

Meer weten over de opleiding? Download de brochure.

Voor rijksambtenaren kost de opleiding slechts € 1.495, - per deelnemer (normale prijs € 2.995).


Direct aanmelden? Stuur dan je cv en een korte motivatie naar innoverenmetimpact@rijksoverheid.nl. Als je in aanmerking kom nodigen we je uit voor een intakegesprek.