Maak kennis met Yvette van Dijk

Maak kennis met Yvette van Dijk, onze communicatie adviseur, die vooral energie krijgt om mensen met communicatie te  enthousiasmeren en te motiveren. 

Maak kennis met Yvette van Dijk, onze communicatie advsieur,

Yvette van Dijk is 50+ en moeder van een (puber) dochter van 16 jaar die bij haar in Naarden woont. Samen met Snuffie de trouwe viervoeter, kruising labrador/ bordercollie, zijn ze dagelijks op de hei of in het bos te vinden.


"Ik ben positief, eerlijk, een flapuit en
een teamplayer, ik kan me goed
verplaatsen in andere mensen, zowel
zakelijk als privé. Verder ben ik dol varen, watersporten, de zee, meren en seafood. Ooit hoop ik weer zelf een bootje te hebben.

Al jaren werk ik in de communicatie & marketing in o.a. de foodbranche,
promotie/eventbureau en vele jaren in de media bij tv‐producenten, musicals.
Dit is mijn eerste functie bij de overheid, dus ik moest best wel even wennen aan
alle procedures, 3 verschillende authenticators en liften zonder etageknoppen ;‐)


Ik werk 2 dagen, de dinsdag en de donderdag voor RIC. Het werken in‐ en met het RICteam bevalt me heel erg goed. De interactie met elkaar en ieder met zijn
expertise. Het zorgdragen voor alle communicatie is een mooie taak in zo’n
inspirerende omgeving waar zelfstandig werken en meedenken wordt
gewaardeerd.

Welke persoonlijke draai geef jij aan jouw rol als communicatieadviseur?

Ik krijg er veel energie van om mensen met communicatie te enthousiasmeren en te motiveren.  Als ondernemende allrounder kijk ik soms in de communicatie anders naar de overheidsvragen en dat geeft interessante andere invalshoeken.


Ik zelf heb me verbaasd over hoeveel en hoe professioneel de overheid zich met innovatie bezighoudt. En denk dan wel eens, waarom weten “de burgers” daar niet meer van, moet er niet meer over gecommuniceerd worden?

Dus ik probeer de RIC website zo in te richten dat deze ook tevoorschijn komt als men zoekt op overheid en innovatie.

Om up‐to‐date te blijven is alle input altijd welkom.

Wat hoop je te bereiken?

Sinds begin dit jaar heeft RIC weer een compleet team en ik wil sowieso bereiken dat iedereen weet wat RIC doet en waar we voor staan. En dat RIConline steeds verder blijft groeien en we mensen blijven inspireren om vooral samen te werken
op het gebied van innovatie met als doel dat steeds meer professionals elkaar weten te vinden binnen de Rijksoverheid.


Ook hoop ik dat we met de nieuwe INNOvember, voor een deel hybride, heel veel mensen kunnen bereiken, er mooie netwerken ontstaan en de innovatie in de hele publieke sector er enthousiast van wordt.

En wat persoonlijke touch, met wie zou je een keer uiteten willen en een hele avond mee kunnen praten?

Dan zou ik een avond uit willen met Stef Bos. Ik hou erg van muziek, alle stijlen en genres, pop, rock, soul, salsa, Franse chansons (ik heb voor 25% Frans bloed) en ja ook Nederlands! De teksten van Stef Bos raken me al jaren en ik zou dus onder
genot van een wijntje wel gedachten met hem willen uitwisselen

Wil je meer weten over Yvette of nader kennismaken? Neem dan contact op via yvette.dijk@minbzk.nl