RIConline Platform wordt een meer open platform en gaat 7 april live!

RIConline biedt een podium voor innovatieve ideeën; ervaringen; succesverhalen; goede en minder goede pogingen om innovatie te stimuleren;  en voor kennis over innovatie en technologie. Het wordt dé plek waar je inspiratie en kennis opdoet. Er staat al van alles klaar op het platform, en dat wordt natuurlijk meer naarmate de community zich uitbreidt.

RIConline homepage

Het onlineplatform staat onder beheer van de Rijks Innovatie Community. RIC is opgericht voor en door rijksmedewerkers. RIC wil de rijksmedewerkers centraal stellen en heeft tot doel kennisuitwisseling en samenwerking rond innovatie binnen het Rijk te stimuleren.

RIConline is een volgende logische stap in de ontwikkeling van RIC: een digitale plek voor onze community, waar ze elkaar makkelijk kunnen opsporen op een moment dat het ze zelf uitkomt.

Meer openheid bij RIConline

De programmaraad RIC heeft voor RIConline ingestemd met een meer open platform, waarop ook andere 'publieke sector' organisaties zich kunnen registreren. Denk hierbij aan steden, provincies, universiteiten en andere kennisinstellingen.

Momenteel zijn er dus zoveel mogelijk rijksorganisaties en ZBOs met een innovatie taak in de domeinlijst met toegang gezet. Andere publieke organisaties worden gaandeweg toegevoegd, op aanvraag van gebruikers van het platform.

Met dit beleid wil RIC de rijksmedewerkers centraal stellen en ook de samenwerking vanuit en met het rijk aanjagen.

Op RIConline kunnen dan mensen die bij het rijk werken aan technologie en innovatie -zoals beleidsmedewerkers, innovatiedirecteuren of uitvoeringsmedewerkers- ín contact komen en het gesprek aangaan met elkaar én met partners bij steden, provincies en kennisinstellingen.

RIConline Platform live vanaf 7 april

Donderdag 7 april is de lancering van RIConline in een webinar van 16.00-17.00 uur. 

Ben je nog niet aangemeld voor het webinar. Reserveer je plek en meld je aan via RIC@rijksoverheid.nl  Je ontvangt dan de link voor het (Webex) webinar.

Het webinar start om 16.00 uur met een gesprek over het belang van werken in communities om innovatie verder te brengen.

De eerste gasten bij de lancering van RIConline zijn bekend:

  • Frits Bussemaker (i-partnerschap) zal vertellen over het belang van (samen)werken in communities.
  • René Jansen (CEO Winkwaves) vertelt ons over hoe mensen met elkaar samenleven en samenwerken binnen en rond organisaties. Daarnaast vertelt hij over de vele mogelijkheden die het platform RIConline(Winkwaves) biedt.

We zien je graag 7 april in het webinar en dan kun je dus ook direct zelf aan de slag!