Maand van de Digitale Fitheid

Digitale Fitheid is een antwoord op veel urgente aandachtgebieden van mensen die meer dan 4 uur per dag voor hun werk naar een scherm kijken. De meeste mensen zijn daar niet heel bedreven in.

Zoeken naar informatie kost al gauw 240 uur per jaar en onnodig gehannes met de computer ook nog eens 200 uur. Ondertussen raken we moe en gefrustreerd en verlangen we naar rust, maar ook naar slagkracht.

Met digitale fitheid bieden we een een uitweg door te kijken naar de menskant van digitalisering. Met tips, inspiratie, lessen, concrete hulp én aandacht.

In de maand van de Digitale Fitheid worden zoveel mogelijk kenniswerkers verleid om 1 uur te besteden aan het verbeteren van hun digitale skills, kennis over digitalisering en het online (samen)werken. De computer is de gereedschapskist van een kenniswerker. Professioneel met je tools werken, komt je werk inhoudelijk, de dienstverlening en je (mentale) gezondheid ten goede. 

Digitale Fitheid

Hoe begin ik?

De eerste vraag is: wat is voor jou digitale fitheid? Dat is voor iedere kenniswerker anders. Goed nieuws: Op ieder niveau valt er wat te leren. Of je nu een digital immigrant of een digital native bent, of dat je huiverig bent voor digitale tools of juist een enthousiasteling. Hoe hoog leg jij de lat? Wat wil je leren? Formuleer je leerdoelstellingen en maak een plan.

Kijk voor meer informatie, doe de test haak aan bij workshops of organiseer eventueel zelf wat. Maand van de Digitale Fitheid