Nationaal Groeifonds

Met het Nationaal Groeifonds investeert het kabinet in de komende 5 jaar € 20 miljard in projecten die zorgen voor economische groei voor de lange termijn.

Daar plukken wij uiteindelijk allemaal de vruchten van. Economische groei zorgt voor meer inkomen, zodat wij met zijn allen meer te besteden hebben. Daarmee kunnen wij ook blijven investeren in bijvoorbeeld onze gezondheidszorg, ons onderwijs en in de nodige maatregelen tegen klimaatverandering.

logo van het Nationaal Groeifonds

Onderzoek, ontwikkeling en innovatie

Het terrein Onderzoek, ontwikkeling en innovatie is een van drie terreinen waarop het Nationaal Groeifonds investeert in projecten. Op dit terrein liggen kansen voor economische groei en die willen wij graag met initiatiefnemers verzilveren. Binnen onderzoek, ontwikkeling en innovatie valt onder andere fundamenteel onderzoek, doorontwikkeling van nieuwe technologieën of ideeën.

Webinar: Groeiplannen voor Justitie en Veiligheid

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) organiseert op donderdag 27 mei van 14:00 - 15:30 uur een webinar over het Nationaal Groeifonds en het Groeiplan Nederland.

Op de website van het Nationaal Groeifonds kan iedereen die dit wil, tot 31 mei, een groeiplan voor Nederland delen. We begrijpen dat het delen van een groeiplan intimiderend kan zijn. Je bent tenslotte niet zeker wie meekijkt of over wat er met je suggesties gebeurt. Toch biedt het groeifonds ook dit jaar een enorme kans om belangrijke groeistappen voor Nederland voor te stellen.

Het Innovatieteam van JenV wil tijdens het webinar geïnteresseerden graag de kans geven om ideeën voor groeiplannen gerelateerd aan recht en veiligheid te delen. Ook krijgen deelnemers meer inzicht in de manier waarop JenV kijkt naar de buitengewone kansen die het groeifonds met zich meebrengt. Tijdens deze sessie is voor deelnemers tijd om de eigen visie te toetsen en eventueel partners te vinden voor eigen projecten.

Aanmelden

Aanmelden voor het webinar kan door een mail te sturen naar Suzanne Laman Trip (s.w.f.laman.trip@minjenv.nl). In de ontvangstbevestiging ontvang je een Webex uitnodiging om online deel te kunnen nemen.