Rijks Innovatie Community gaat een nieuwe fase in!

De Rijks Innovatie Community bestaat nu ruim een jaar. We kijken terug op een interessant en bijzonder jaar waarin we mensen met elkaar hebben kunnen verbinden, we samen met de community 30 kennisevenementen hebben georganiseerd en waarin de community is gegroeid naar bijna 1850 leden en geregistreerde geïnteresseerden. In 2020 gaat RIC een nieuwe fase in. Dit betekent ook dat de samenstelling van het Communitybureau gaat veranderen.

Het afgelopen jaar is RIC gegroeid naar een offline community met zo’n 850 leden en bijna 1000 volgers op LinkedIn. Meer dan 30 overheidsorganisaties hebben zich aangesloten bij RIC en steeds meer innovatieprofessionals weten het netwerk te vinden. Het afgelopen jaar hebben we met elkaar aan de community gebouwd en hebben innovators elkaar kunnen leren kennen.

Nieuwe fase

Pepijn van der Spek: “Met elkaar hebben we RIC dit jaar op de kaart gezet. Vanuit mijn rol als communitymanager heb ik innovators kunnen verbinden en zijn er mooie samenwerkingen ontstaan. Vanuit RIC wordt er samengewerkt aan innovatievraagstukken in werkgroepen en innovatieverhalen worden via de RIC-website en LinkedInbedrijfspagina gedeeld. Dit jaar was echter vooral een jaar van het opbouwen van de community. Het komende jaar gaan we met RIC een nieuwe fase in. Een fase van activatie van het netwerk, naar meer impact en kwaliteit. We zetten sterk in op interactie en het delen van kennis, tools en resources zodat we in 2021 nog meer samen kunnen gaan innoveren, een plek waar iedereen binnen de rijksdienst kan aankloppen voor doorgeleiding naar kennis, tools en hulp bij het realiseren van de maatschappelijk opgaven die er rijksbreed liggen . Een nieuwe fase betekent echter ook dat ik het spreekwoordelijke stokje ga overdragen.”

Pepijn vervolgt: “Als communitymanager is het belangrijk dat je vervangbaar bent. Een goed functionerende community draait namelijk om de leden, niet om de organisatie. Vanuit deze gedachte rond ik mijn huidige opdracht af. Frits Bussemaker (communitybuilder) zal RIC in de nieuwe fase (van start up naar scale up en naar meer impact en kwaliteit) gaan begeleiden.

Hij wordt hierbij ondersteund door communitysecretaris Monique Hopman. Ook communicatieadviseur Mirjam Suurmeijer, die een grote bijdrage heeft geleverd aan de succesvolle groei van de community, zal haar opdracht eind dit jaar afronden. Hiermee start het RIC Communitybureau in 2020 in een nieuwe samenstelling aan de volgende fase.

Het Communitybureau

Vanaf januari is het Communitybureau te gast bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Monique Hopman is vanuit haar rol als communitysecretaris het eerste aanspreekpunt voor de communityleden.

 Heb je vragen en of ideeën, stuur dan een e-mail naar RIC@Rijksoverheid.nl