Kennis delen en elkaar ontmoeten tijdens de RIC-evenementen

Vanuit de Rijks Innovatie Community worden het gehele jaar door evenementen gefaciliteerd. Het is een mooie manier om kennis te delen en om leden uit de community te ontmoeten. De evenementen zijn themagericht en voor iedereen uit de community toegankelijk. Inhoudelijk worden de evenementen voorbereid door de RIC-werkgroepen.

Inspiratiesessie met Kevin Weijers bij Rijkswaterstaat

Op donderdag 11 april 2019 organiseert de werkgroep “Leren en Ontwikkelen” een inspiratie workshop onder leiding van Kevin Weijers bij Rijkswaterstaat in Utrecht. Tijdens deze workshop gaat Kevin met jou aan de slag. Naast inspirerende voorbeelden geeft hij tips over hoe je jouw idee verder kunt brengen binnen je eigen organisatie. Voor deze workshop zijn nog 6 plekken beschikbaar. Aanmelden kan via de website.

SPO-Symposium

Op donderdag 25 april 2019 geeft Pepijn van der Spek (Community manager) een presentatie over de Rijks Innovatie Community op het SPO-symposium (Samenwerking, Projectmanagement, Overheid) in het NBC in Nieuwegein. Tijdens de pauzes kunnen bezoekers diverse marktkramen bezoeken. Ook RIC zal op deze innovatiemarkt aanwezig zijn. Meer informatie over het SPO-symposium is te vinden op Pleio.

Themabijeenkomst Innovatiegericht inkopen

Op donderdag 9 mei 2019 organiseert de werkgroep “Innovatiegericht inkopen” de bijeenkomst “innovatiegericht inkopen”. Deze bijeenkomst staat in het teken van het benutten van de innovatiekracht van het bedrijfsleven door de overheid. Op deze bijeenkomst leer je wat innovatiegericht inkopen voor je organisatie kan opleveren, wat hiervoor nodig is en - aan de hand van een inspirerende cases van de Brandweer Nederland en het Instituut Fysieke Veiligheid - hoe hier invulling aan te geven. Aanmelden kan via de website.

RIC-Netwerkborrel

Op donderdag 6 juni staat de eerstvolgende RIC-netwerkborrel in Den Haag gepland. Een mooie gelegenheid om het community bureau, de community manager en elkaar te ontmoeten. Aan de netwerkborrel wordt ook een inhoudelijk thema gekoppeld. Deze wordt later bekend gemaakt.

Alle evenementen die door de RIC worden gefaciliteerd staan op de evenementenkalender op de website.

©Rijks Innovatie Community