UBR gaat aan de slag met Design Thinking

Binnen UBR worden 15 medewerkers opgeleid tot innovatie workshopleiders voor design thinking. Design thinking is een andere manier van denken waarbij problemen door middel van creatieve oplossingen worden opgelost. Innovatievraagstukken kunnen met behulp van deze methode worden beantwoord.

Binnen de Rijksoverheid speelt innovatie een steeds grotere rol. Met behulp van nieuwe methodes zoals het businessmodel canvas en design thinking worden innovatievraagstukken uitgewerkt. In het V-Lab van UBR wordt al enige tijd met design thinking gewerkt. De ervaringen met deze methode zijn positief. Door de positieve ervaringen en de toenemende behoefte om meer met design thinking te gaan doen, worden de komende periode 15 medewerkers bij UBR opgeleid tot innovatie workshopleiders voor design thinking.

Train de trainer traject

Begin februari ging het train de trainer traject voor design thinking in het Living-lab van het de universiteit Leiden van start. Na een korte introductie van Leo Hörnig (V-Lab UBR) gingen de deelnemers met een interessante casus aan de slag. In maart vindt de volgende module plaats. Tijdens deze module gaan de deelnemers aan de slag met innovatie instrumenten en het toepassen hiervan in bestaande casussen

©Bart Maat

De medewerkers van UBR die nu worden opgeleid, kunnen vanaf mei de communityleden helpen met het faciliteren van een workshop design thinking.