Nieuwe projectmanager INNOvember

In 2022 organiseren we een nieuwe INNOvember, het Rijksbrede innovatiecongres voor en door medewerkers van de Rijksoverheid. De krachten worden gebundeld met als doel het innovatieve vermogen van de overheid te vergroten. Zowel op het gebied van technologische innovatie, procesinnovatie en als sociale innovatie.

De nieuwe projectmanager Irene de Vries zit boordevol mooie plannen en zal jullie in onze nieuwsbrief blijven informeren overde voortgang. Maar eerst een kennismaking!

Wie is Irene de Vries?

Ik ben 46 jaar, moeder van een zoon van 18 en een dochter van 16, die om de week bij mij in Rotterdam zijn. Daarnaast heb ik een hond, een blonde labradoodle (ja, een echte corona-hond) die nu bijna 2 jaar is.

Inmiddels ben ik alweer 20 jaar werkzaam bij de overheid, mijn laatste functie vóór deze was de afgelopen vijf jaar als Eventmanager bij het Evenementenbureau van het ministerie van VWS. Als ik mezelf mag omschrijven, dan vind ik mezelf positief, assertief, direct en open. Daarnaast ben ik scherpzinnig, leergierig en behulpzaam. Ik hou van gezelligheid, muziek en van dansen, en ben dan ook wekelijks in de salsa-dansschool te vinden. Daar word ik altijd heel vrolijk van. Mijn muzieksmaak is heel breed, van klassiek tot hardrock, van Nederlandstalig tot Franse chansons, voor ieder moment en elke stemming is wel de juiste muziek te vinden. Taal is zeg maar ook mijn ding, ik kan heel blij worden als ik de juiste woorden vind om een boodschap over te brengen.

Nieuwe projectmanager INNOvember Irene de Vries

Wat hoop je te bereiken met INNOvember?

Natuurlijk ga ik voor een INNOvember-editie met mooie evenementen, waarbij professionals binnen de Rijksoverheid elkaar kunnen vinden op het gebied van innoveren. Waarbij ik hoop dat in het creatieproces van en tijdens INNOvember connecties tussen Rijksoverheidsorganisaties nauwer aangetrokken worden en nieuwe vruchtbare  samenwerkingsverbanden ontstaan.

De olievlek en het netwerk moeten groeien, zodat men ideeën, tips en tricks kan uitwisselen, kan leren van elkaar en geïnspireerd raken. Om zodoende bij te dragen aan innovatie binnen de Rijksoverheid, en tevens goed aan te sluiten op innovatie in de gehele publieke sector.

Welke persoonlijke invulling wil je aan jouw rol als projectmanager INNOvember geven?

Dat is best een lastige vraag, want ik ben nog in de oriënterende fase met deze functie. Ik neem natuurlijk mijn ervaring mee als eventmanager, mijn netwerk binnen en buiten de overheid, en mijn spontane persoonlijkheid. Misschien kun je me deze vraag over een tijdje nog eens stellen, dan heb ik wellicht een wat concreter antwoord voor je.

En wat persoonlijke touch:

Over welk karaktereigenschap beschik je waar je het meest trots op bent?

Dan denk ik dat ik van de hierboven genoemde eigenschappen kies voor positief.

Mijn sterrenbeeld is Weegschaal en dat heeft het voordeel dat ik de neiging heb om iets van verschillende kanten te bekijken. Je zult mij dan ook regelmatig horen zeggen: ‘…maar aan de andere kant…’. Dit helpt mij om dingen beter te begrijpen en een positieve kijk te houden, want aan elk verhaal is een positieve kant te vinden. Als je je daarop focust maak je het lichter.

Waar kunnen we je het hardst mee aan het lachen maken?

Humor is zo belangrijk!

Woordgrappen, droge Engelse humor, cheesy Amerikaanse humor, platte of zwartgallige humor, leedvermaak, you name it.

Mijn motto is: Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd en als je ergens geen grappen meer over mag maken, kun je er maar beter mee stoppen.

Wat was jouw laatste innovatie thuis?

Dat is heel kleinschalig, maar het is een procesverbetering zou je kunnen zeggen.

Mijn kinderen zijn best lastige eters. Wat ik tegenwoordig regelmatig doe is dat ik samen met de kinderen aan het begin van de week een lijstje maak met wat we gaan eten. Voor vijf dagen, want er moet wel ruimte blijven voor spontaniteit. 

Voordelen zijn dat ik het niet elke dag zelf hoef te verzinnen, en ik kan zorgen dat alles op tijd in huis is. Leuker voor zowel mijn kinderen als voor mij, want het scheelt een hoop gezeur. Er hangt die week een lijstje aan de koelkast met alles wat we uitgekozen hebben en we kijken per dag waar we zin in hebben

Kom in contact!

Wil je meer weten over Irene of nader kennismaken? Neem dan contact op via iv.de.vries@minvws.nl