24 juni iRIC webinar: Data delen en privacy

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Webex

Dit webinar vond plaats op Webex. Hij is terug te kijken op Vimeo.

Heb jij dat ook weleens gehad? Dat je lekker staat te voetballen op het grasveld en je ineens een zoemend geluid boven je hoort. Een onschuldige drone die alleen maar foto’s maakt, of toch niet zo onschuldig? Want hoe zit dat met de data en privacy? Dat gaan we eens haarfijn uitleggen. En RIC zou RIC niet zijn als we daarin geen verschillende invalshoeken combineren. In dit geval dus data, privacy en drones. Drones verzamelen veel data. Maar met wie mag die drone die informatie delen? Daar hebben we het over tijdens dit iRIC webinar 'Data delen en privacy'.

foto van een drone afstandsbediening gekoppeld aan een telefoon
Beeld: Austin Pacheco op Unsplash

Op donderdag 24 juni van 10:30 - 11:30 organiseert RIC een iRIC webinar over data delen en de bijbehorende privacy issues. Wat zijn de regels omtrent het delen van data door bijvoorbeeld drones. En geldt datzelfde voor ruwe data?

De sprekers

We praten erover met deskundigen van onder andere de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en P-Direkt.

foto van Arno Bammens

Erno Bammers (NVWA)

Erno Bammers neemt ons mee als hoofd van 'Afdeling Q' (de innovatie afdeling van de NVWA) in de verschillende projecten waar zij mee bezig zijn. Hij vertelt onder andere over een drone databank waarmee beelden door verschillende overheden gedeeld kunnen worden; het informatiehuis ‘Early Warning’ wat ook actief gebruik maakt van AI om de belofte van Early Warning waar te maken; en hij vertelt over het voorbeeld van de samenwerking met Schoolfruit.

foto van Peter de Boer

Peter de Boer (Schoolfruit)

Peter de Boer van Schoolfruit.nl geeft aan wat zijn ervaring als leverancier is betreffende data en processen delen met rijksorganisaties.

foto van Friso van Dijk

Friso van Dijk (P-Direkt)

Friso van Dijk is adviseur privacy bij P-Direkt en doet promotieonderzoek naar privacy governance in een duaal traject aan de Universiteit Utrecht. Friso geeft aan wat de verschillende keuzes en opties zijn in kader van data en privacy.

Verder nemen er een aantal privacy officers deel aan de discussie en brengt Vincent Hoek een case in vanuit zijn rol als CTO van de Cyber Innovatie Hub Defensie.