22 april AFGELAST eRIC vakbeurs: laat je inspireren

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Tijd
  • Locatie Vliegveld Twenthe, Enschede

Verklaring van de organisatie:

"Wij houden de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) al enige tijd scherp in de gaten. Het is de afgelopen dagen duidelijk geworden dat het aantal infecties sterk toeneemt en de komende periode waarschijnlijk nog verder zal toenemen.

Daarom hebben wij besloten om de aankomende editie van eRIC op 22 & 23 april aanstaande te verplaatsen naar 24 & 25 maart 2021.

Wij zijn uiteraard niet lichtzinnig tot dit besluit gekomen. Maar na uitvoerig beraad met belangrijke stakeholders en partners zijn wij ervan overtuigd dat het uitstellen van eRIC de enige verantwoorde manier van handelen is op dit moment."

Op 22 en 23 april 2020 vindt op vliegveld Twenthe de derde editie plaats van de vakbeurs eRIC (Expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing). De beurs bestaat uit een uitgebreide expohal van 10.000 vierkante meter en een buitenterrein van ruim 40.000 vierkante meter.

Naast bezoekers vanuit de hulpverleningsector is deze beurs zeker ook het bezoeken waard voor andere Rijksoverheid collega’s die zich bezig houden met innovatie. Er zijn op deze beurs themapleinen over Energy in Motion (energietransitie), robots en drones en de virtuele wereld, maar ook veel demonstraties en kennissessies. Laat je inspireren!

Samenwerken en verbinden

Het doel van eRIC en de Rijks Innovatie Community (RIC) is het faciliteren en stimuleren van multidisciplinaire samenwerking binnen het veiligheidsdomein en het tonen van innovatie. Multidisciplinair optreden is in de huidige maatschappij noodzakelijk. Dat geldt zowel voor de hulpverleners als voor de Rijksoverheid. Kennis met elkaar delen, samenwerken en samen oefenen staan hierin centraal.

In twee dagen komen tijdens eRIC ruim 7.000 bestuurders, beslissers, hulpverleners, vakspecialisten en ambtenaren samen om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Alle disciplines in de hulpverlening en crisisbeheersing zijn hierbij vertegenwoordigd: van brandweer tot nautische reddingsdiensten, en van Rijkswaterstaat tot een keur aan specialistische teams en kennisorganisaties van overheid en bedrijfsleven. 

Thema's

Naast de vele stands vinden er tijdens de beurs ook een groot aantal kennissessies en demonstraties plaats, waaronder de demonstratie ‘fluorvrij blussen’. De thema’s die hierbij worden behandelt zijn: het Meldkamerplein, Energy in Motion (energietransitie), Robots voor Veiligheid, Drones en Virtual-reality.