20 maart Kennissessie Governance

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Ben jij manager of opdrachtgever binnen de Rijksoverheid? En ben jij zo’n opdrachtgever die duidelijke governance-afspraken maakt over de taak- en rolverdeling in de besturing van het project, programma of organisatie? En vraag jij je af, waarom het in de praktijk dan toch vaak anders loopt?  

Dan is de kennissessie Governance op 20 maart wat voor jou!

Uit onderzoek door Gateway blijkt dat de rol(on)vastheid en het commitment van de verschillende spelers, de samenwerking in het team en de dominante cultuur, m.a.w. het Governance-Spel, in het merendeel van de gevallen hoofdoorzaak van mislukking te zijn. Hoe verbeter je deze processen? Rijksconsultants gebruikt hiervoor een handig instrument: de Klaver4-methodiek.

In deze kennissessie geeft trainer en Rijksconsultant Jip Op den Kamp een praktische inkijk in de Klaver4-methodiek.

Aan de hand van een casus ga je hiermee aan de slag. In twee uur leer je als opdrachtgever hoe je processen kunt verbeteren en veranderingen kunt realiseren die er toe doen in de complexe politiek-bestuurlijke omgeving met veel stakeholders en verschillende belangen en karakters.

Meer weten? Meld je dan aan voor de kennissessie van ODI Rijksconsultants.