11 mei iRIC webinar: Sociale innovatie bij Defensie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Webex

Dit webinar vond plaats op Webex. Het is terug te kijken op Vimeo.

Bij militaire innovatieprojecten denk je al snel aan nieuwe mini-drones of ontwikkelingen op het gebied van hacken. Naast deze technologische kant is er bij het Ministerie van Defensie echter nog een innovatiegebied waar volop in wordt geïnvesteerd: sociale innovatie. Immers, "innovatie is mensenwerk". Wat zijn de mogelijkheden? Waar loopt het werkveld tegen aan? Hoe werkt het in de praktijk? In de aankomende interactieve iRIC webinar geven we graag de antwoorden op deze vragen.

Een animatie van een brein
Beeld: Milad B. Fakurian I Unsplash

Sociale innovatie

Sociale innovatie is een relatief nieuw begrip, en kent daardoor nog geen eenduidige definitie. Het gaat bij sociale innovatie om het bieden van innovatieve oplossingen, niet - alleen - door technologische uitvindingen maar door nieuwe werkmethodes, denkwijzen of organisatiemodellen. Aangezien het zo’n breed begrip is, zullen diverse sprekers tijdens het webinar verschillende invalshoeken belichten.

De sprekers

Foto van Leo Wilhelm

Leo Wilhelm

Leo Wilhelm is Competentie Manager bij JIVC, het IT-bedrijf van Defensie. Naast het werk bij Defensie is Leo troostcoach. Tijdens het webinar neemt hij ons mee in de wereld van de dialoog. Hoe kan je als leidinggevende de dialoog aangaan om mensen te laten excelleren in hun werk? Bijvoorbeeld door afscheid en verlies te integreren in het leven, en betekenis te geven aan ingrijpende gebeurtenissen.

Een foto van Rien Schalkwijk

Rien Schalkwijk

Chief Enthusiasm Officer en Company Rebel Rien Schalkwijk, heeft als doel: het optimaliseren van het werkplezier van mensen. Rien, ook werkzaam bij JIVC, houdt zich bezig met de sociologische en psychologische aspecten van (samen)werken. Hij adviseert de directie en haar managementteam op het gebied van leiderschap, cultuurontwikkeling en toegepaste bedrijfsethiek. Niet door beleidsnota’s te schrijven, maar door te doen. Hoe? Dat legt hij graag uit tijdens het webinar.

Een foto van Saskia Snoek

Saskia Snoek

Saskia Snoek, werkende als innovatiecoach bij de Koninklijke Luchtmacht, heeft samen met een collega een innovatieplatform opgezet. De insteek is om onnodige bureaucratie te verminderen, en gewoon te beginnen met het realiseren van verander-, verbeter-, of innovatie ideeën. Tijdens het webinar vertelt zij over haar visie op sociale innovatie, en de praktische aanpak. Hoe begin je met sociale innovatie? Saskia weet het.