29 april iRIC webinar: Privacy Enhancing Technologies (PET)

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Webex

Dit webinar vindt plaats op Webex. Je kunt erbij zijn met de volgende informatie:

Ga naar www.webex.com of;

Open de Webex app en log in met de volgende gegevens:

  • Vergadernummer: 181 691 7732
  • Wachtwoord: PETsessie

Op donderdag 29 april neemt het iRIC-webinar je mee in de wereld van Privacy Enhancing Technologies (PET). Data is van onschatbare waarde bij het doen van analyses en bij het nemen van beslissingen. Daarnaast is privacy als publieke waarde steeds belangrijker geworden en is het een belangrijke voorwaarde voor gebruik van alle digitale technologieën.

foto van beveiligingscamera's
Beeld: foto door Lianhao Qu op Unsplash

Innovatieve data-versleuteling en betere gegevensbescherming

Een groot vraagstuk hierbij is de manier waarop we omgaan met de analyse van vertrouwelijke gegevens, zonder continu privacygevoelige data te hoeven uitwisselen. Met andere woorden: hoe waarborgen we de privacy? Nieuwe ontwikkelingen als PET geven hier antwoord op.

Verschillende sprekers, waaronder Ron Hanoeman van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) vertellen over ontwikkelingen rondom PET die bijdragen aan een veiligere versleuteling van data. Het credo: ‘Deel niet meer dan nodig is, en precies datgene wat gevraagd wordt en relevant is’. Tijdens het webinar kun je al je vragen over dit onderwerp stellen. Bijvoorbeeld: wat is er voor nodig om met PET aan de slag te gaan?