01 april iRIC webinar: Startups en de overheid

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Webex

Dit webinar vond plaats op Webex. Het is terug te kijken op Vimeo.

Wat kunnen we leren uit de samenwerking tussen startups en overheden? Interactie tussen de overheid en de commerciële wereld is vaak nodig voor innovatief beleid. Maar hoe pak je dit concreet aan? In dit webinar gaan we in gesprek over samenwerkingsverbanden tussen overheden en startups.

Een foto van een kantoorgebouw.
Beeld: Dylan Nolte, op Unsplash

De sprekers

In het Startup in Residence-programma (SiR) werken startups en overheidsinstanties nauw samen aan diverse maatschappelijke uitdagingen. Inmiddels zijn er uit dit programma al veel samenwerkingen ontstaan tussen overheden (gemeenten, ministeries) en startups.

Tijdens het webinar delen onder andere Thomas Wagner, Nick Toet en Daria Nepriakhina hun ervaringen over het SiR-Intergov programma. Rolf Zeldenrust schetst daarnaast wat de mogelijkheden zijn als het gaat om samenwerken met startups op inkoopgebied. Uiteraard komen de startups zelf ook aan het woord en is er meer dan voldoende ruimte voor een gesprek. Hieronder lees je meer over de sprekers.

foto van Daria Nepriakhina

Daria Nepriakhina

Daria Nepriakhina is oprichter van IdeaHackers.network, dat meer dan 500 ondernemers en innovators verenigt en het Startup in Residence InterGov-programma ondersteunt. Hierdoor is Daria een van de belangrijkste innovatie- en ecosysteembouwers in Europa.

foto van Rolf Zeldenrust

Rolf Zeldenrust

Senior Adviseur Innovatie en Markt Rolf Zeldenrust werkt bij PIANOo, het expertise centrum op het gebied van aanbestedingen bij de overheid. Hij deelt tijdens het webinar hoe innovatiegericht inkopen binnen de overheid werkt.

Handreiking Startups in Residence

Lees ook de handreiking Startup in Residence (SiR).  Hiermee wil PIANOo publieke organisaties inspireren en ondersteunen om vaker te kiezen voor innovatieve oplossingen die ontwikkeld zijn met of door het bedrijfsleven. De publicatie geeft enerzijds handvatten om te beslissen of een SiR-programma interessant is voor uw organisatie. Anderzijds biedt ze een leidraad voor het opzetten van zo’n programma. 

foto van Thomas Wagner en Nick Toet
Links: Wagner | Rechts: Toet

Thomas Wagner & Nick Toet

Nick Toet (BZK) is ‘startup officer’ en coördineert SiR vanuit BZK. Hij deelt zijn ervaring over het werken met het startups.

Startup in Residence Overview

Lees ook het Startup in Residence Overview. In dit document vind je alle belangrijke publicaties rondom het Startup in Residence (SiR) programma. 

Demo Days van Startup in Residence Intergov

Daarnaast nodigt SiR uit voor de Demo Days van Startup in Residence Intergov!

De afgelopen maanden hebben 20 startups gewerkt aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke en/of corona gerelateerde uitdagingen. Op de Demo Days presenteren zij de opbrengsten van hun harde werk. Nieuwsgierig naar wat ze allemaal hebben bereikt? Kom dan naar de Demo Days en ontmoet de ambitieuze startups!