04 maart iRIC webinar: Hoe geef je leiding in een steeds sneller veranderende wereld?

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Webex

Dit iRIC webinar is terug te kijken op Vimeo.

Deze steeds sneller veranderende wereld vraagt om nieuw leiderschap. Over management zijn al vele boekwerken vol geschreven. Maar hoe ziet innovatief leiderschap er nu daadwerkelijk uit in de praktijk? Om die vraag te beantwoorden gaan we in gesprek met Hermien van Triest (BZ), Angela Graven (RWS) en Elly van den Heuvel-Davies (CSC) op donderdag 4 maart tijdens het iRIC webinar 'Hoe geef je leiding in een steeds sneller veranderende wereld?'.

foto van een beeldscherm waar een team online vergadert
©Chris Montgomery op Unsplash

Naast het verbinden van innovators en innovatieve projecten is er het bij het RIC ook aandacht voor het innovatieve management. Zo spraken we vorig jaar al met Hans van der Vlist en Maarten Tossink over een bestuurders perspectief op innovatie.

Sprekers

Patricia Idsinga, Programmamanager bij RIC, gaat in gesprek met Hermien van Triest, tot voor kort Directeur van het Innovatieteam DARE bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Angela Graven, Coördinerend Specialistisch Adviseur Organisatieontwikkeling NOVA (Rijkswaterstaat), en Elly van den Heuvel-Davies, Secretaris van de Cyber Security Raad. 

Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op de vraag 'Hoe geef je leiding in een steeds sneller veranderende wereld?'

foto van Angela Graven

Angela Graven (NOVA)

Angela Graven is op dit moment HR verantwoordelijk & Coördinerend Specialistisch Adviseur Organisatieontwikkeling bij NOVA Rijkswaterstaat. Angela is een eigenzinnige en wendbare leider, die mensen in beweging krijgt. 

Zij geeft op zeer innovatieve wijze leiding en vertelt daar graag meer over. Zij schuwt het niet om kritisch te blijven kijken naar haar eigen handelen en te blijven veranderen, waardoor zij ogenschijnlijk gemakkelijk door de coronacrisis heen laveert. Angela is een manager met een duidelijke visie, maar tegelijkertijd is zij ook iemand die continue haar eigen functioneren durft te bekijken en herijken.

foto van Elly van den Heuvel

Elly van den Heuvel (Cyber Security Raad)

Als secretaris van de Cyber Security Raad stelt zij de strategische adviezen op. De Raad heeft een advies over de inzet van nieuwe technologieën om onze cyber weerbaarheid te verhogen gepubliceerd. Dit jaar komt de Raad met een advies over digitale autonomie. In beide adviezen spelen kennis en innovatie een grote rol. Zij zal een aantal belangrijke strategische inzichten delen.

foto van Hermien van Triest (BZ)

Hermien van Triest (BZ)

Hermien van Triest was tot voor kort naast Directeur van Innovatieteam DARE bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken onderdeel van de stuurgroep van INNOvember en RIC.

Hermien heeft als missie iedereen uit te nodigen er op te vertrouwen dat mensen goed zijn zoals ze zijn en ten diepste weten wat goed is voor henzelf, hun organisatie en de wereld. Wij hoeven dan ook niet uit te leggen waarom Hermien de ideale spreker is op het iRIC over leiderschap en sociale innovatie.