28 januari Hoe kunnen de wetenschap, bedrijfsleven, overheid en burgers elkaar helpen?

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Webex

Dit iRIC webinar vindt plaats op Webex. Je kunt erbij zijn met de volgende informatie:

Ga naar www.webex.com of open de Webex app
Log in met de volgende gegevens:

  • Vergadernummer: 175 007 2274
  • Wachtwoord: JBbJCxep893

Samenwerken is een noodzaak om tot gedragen, betaalbare en innovatieve oplossingen te komen. Het quadruple helix model, waarbij overheid, wetenschap, bedrijfsleven en burger samenwerken, is hiervoor hét model. Donderdag 28 januari van 10:30 tot 11:30 organiseert RIC het webinar: Hoe kunnen de wetenschap, bedrijfsleven en overheid met burgers elkaar helpen? Casus: Innovaties zoeken voor kankerbestrijding.

illustratie van quadruple helix

De Quadruple Helix is een werkwijze waarbij de overheid samenwerkt met burgers, wetenschap en bedrijven om samen sneller en duurzamer te innoveren. Een werkwijze wat nauw verbonden is aan missie gedreven werken. Deze werkwijze wordt ondermeer ingezet bij de uitvoering van het Topsectoren beleid van de Rijksoverheid en met name bij sectoren gezondheid, zorg en energie.

Zet het in je agenda. Hierbij nodigen we jou uit om nu alvast je vragen te stellen aan de sprekers.

foto van Rob de Zeeuw

Rob de Zeeuw

Tijdens dit webinar gaan we in op de noodzaak, governance en sturing van een Quadruple Helix organisatie. Dit wordt besproken aan de hand van een casus bij het Universitair Medisch Centrum Groningen waar een innovatieve oncologische bestraling  - Protonen kankerbestrijding  - is ontwikkeld voor de behandeling van kinderen en jong volwassenen. We bespreken het succes maar, ook de bumpy road er naar toe.

foto van Nadja Duykers

Nadja Duykers

We zijn in gesprek met onder andere Nadja Duykers, Teamleider directie Innovatie & Kennis bij EZK en Rob de Zeeuw die verantwoordelijk was voor de invoering van de innovatieve oncologische bestraling bij het UMCG. Nadja Duykers zal met name ingaan waarom EZK voor deze werkwijze kiest en Rob de Zeeuw zal ingaan op zijn ervaring bij UMCG.

Optimale webinar deelname

Voor de beste interactieve webinar ervaring adviseren we het gebruik van een headset (of telefoon oortjes), een toetsenbord (zodat je mee kan chatten) eventueel een webcam (van je laptop of een aparte) en een goede (bekabelde) internetverbinding.