28 januari iRIC webinar: Hoe kunnen de wetenschap, bedrijfsleven, overheid en burgers elkaar helpen?

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Webex

Dit iRIC webinar vond plaats op Webex.

Samenwerken is een noodzaak om tot gedragen, betaalbare en innovatieve oplossingen te komen. Het quadruple helix model, waarbij overheid, wetenschap, bedrijfsleven en burger samenwerken, is hiervoor hét model. Donderdag 28 januari van 10:30 tot 11:30 organiseert RIC het webinar: Hoe kunnen de wetenschap, bedrijfsleven en overheid met burgers elkaar helpen? Casus: Innovaties zoeken voor kankerbestrijding.

illustratie van quadruple helix

De Quadruple Helix is een werkwijze waarbij de overheid samenwerkt met burgers, wetenschap en bedrijven om samen sneller en duurzamer te innoveren. Een werkwijze wat nauw verbonden is aan missie gedreven werken. Deze werkwijze wordt ondermeer ingezet bij de uitvoering van het Topsectoren beleid van de Rijksoverheid en met name bij sectoren gezondheid, zorg en energie.

foto van Rob de Zeeuw

Rob de Zeeuw

Tijdens dit webinar gaan we in op de noodzaak, governance en sturing van een Quadruple Helix organisatie. Dit wordt besproken aan de hand van een casus bij het Universitair Medisch Centrum Groningen waar een innovatieve oncologische bestraling  - Protonen kankerbestrijding  - is ontwikkeld voor de behandeling van kinderen en jong volwassenen. We bespreken het succes maar, ook de bumpy road er naar toe.

foto van Nadja Duykers

Nadja Duykers

We zijn in gesprek met onder andere Nadja Duykers, Teamleider directie Innovatie & Kennis bij EZK en Rob de Zeeuw die verantwoordelijk was voor de invoering van de innovatieve oncologische bestraling bij het UMCG. Nadja Duykers zal met name ingaan waarom EZK voor deze werkwijze kiest en Rob de Zeeuw zal ingaan op zijn ervaring bij UMCG.

foto van Patrick Essers (AWTI)

Patrick Essers

Patrick Essers sluit aan als derde spreker. Sinds 2007 heeft hij vanuit verschillende rollen gewerkt met de triple en quadruple helix (bij Ericsson, EIT Digital en AWTI). Vanuit zijn ervaring en voornamelijk vanuit wetenschappelijk perspectief zal hij een licht werpen op dit onderwerp.

Terugkijken

Dit webinar is opgenomen en is terug te kijken op Vimeo.