18 juni iRIC webinar: Professioneel en innovatief opdrachtgeverschap

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Webex

Na aanmelding ontvang je via de mail de link met de benodigde aanmeldinformatie.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) organiseert in samenwerking met het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Rijks Innovatie Community (RIC) een webinar over innovatieve beleidsvorming en opdrachtgeverschap. Met een presentatie van het nieuwste AWTI rapport door Chris Eveleens en Kathleen Torrance. En Gideon Broekhuizen (directie Sport van VWS) vertelt over zijn ervaringen met innovatieve beleidsvorming.

De rol van wetenschap, technologie en innovatie

In het recente onderzoeksrapport van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI) worden een aantal aanbevelingen gedaan die een beroep doen op transitiegericht opdrachtgeverschap en het versterken van de rol van de wetenschap, technologie en innovatie. Chris Eveleens en Kathleen Torrance, raadsmedewerkers bij de AWTI, delen conclusies uit dit rapport en daarbij zijn we natuurlijk benieuwd naar jouw mening.

Beeld: Raul Varzar op Unsplash

VWS challenges

Gideon Broekhuizen vertelt over zijn ervaringen met het instrument ‘challenges’ en hoe dit kan bijdragen aan innovatieve beleidsvorming. Maar ook hoe je het netwerk betrekt, en hoe je diverse (nieuwe/ onverwachte) partijen kan laten samenwerken en van elkaar kan leren. Hoe betrek je unusual suspects bij beleidsprocessen en hoe wordt de creativiteit benut op een goede manier?

Aanmelden

Wil je op de hoogte blijven van het meest recente AWTI rapport en heb je zin om meer te horen over de ervaringen van Gideon met het innovatieve beleidsinstrument ‘challenges’? Meld je dan nu aan voor dit webinar.

Deze bijeenkomst is voor deelnemers vanuit het Rijk, in het bijzonder: beleidsmedewerkers, programmamanagers, opdrachtgevers/budgethouders en strategisch inkoopadviseurs.

Terugkijken

Heb je het webinar gemist of wil je het nog een keer terugkijken? Dat kan, de opnames van het webinar zijn te vinden op Vimeo.