09 april Innovators uit Europa experimenteren - uitgesteld tot nader order

Activiteitendata
-
RVO, Croeselaan 15, Utrecht (t.o. Utrecht CS)

In verband met het Coronavirus is deze bijeenkomst uitgesteld tot nader order.

Taftie en evidence based experimenteren.

Op donderdagmiddag 9 april van 14:00 tot 16:30 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in samenwerking met de Rijks Innovatie Community (RIC) een bijeenkomst over de samenwerking met Taftie, een netwerk van innovators uit 28 Europese landen.

Taftie

Taftie (The European Network of Innovation Agencies) is een netwerk van 31 innovatieagentschappen uit 28 Europese landen die een intensieve samenwerking hebben op het gebied van nationale technologieprogramma’s.

Taftie stelt de nationale organisaties in staat om te leren van best practices van innovators uit andere landen. Hierdoor kan er op Europees niveau samengewerkt worden. Dit jaar richt het netwerk zich vooral op het onderzoeken door te experimenteren.

Vanuit Nederland is RVO aangesloten bij Taftie. Afgelopen december was er weer een Taftie bijeenkomst waarna Tom Monné en Dounia Ouchene (RVO) besloten om alle Europese ervaringen te delen met het RIC netwerk. Tom en Dounia vertellen op 9 april graag meer over wat zij daar geleerd hebben over hóe je zogenaamde ‘evidence based’ experimenten opzet om innovaties te testen. En misschien heb jij ook wel een goed idee voor een experiment die we op 9 april kunnen bespreken? 

Experimenteren als opkomend vakgebied

Experimenten, die komen al meer voorbij binnen de Rijksoverheid. Het doen van experimenten is een belangrijk onderdeel van leren en ontwikkelen. Leren en ontwikkelen, op permanente basis, is essentieel voor het goed functioneren van het Rijk, nu en in de toekomst.

Aanmelden

In verband met de onzekerheid omtrent de corona situatie is het niet mogelijk om je aan te melden voor deze bijeenkomst. Zodra we met grote zekerheid kunnen aankondigen dat de bijeenkomst door kan gaan, fysiek of virtueel, dan zullen we de aanmeldingen open zetten. Hierover sturen wij een uitnodiging via de e-mail aan het complete RIC netwerk.