26 november Reuring!Café: Krijgen we meer duurzame mobiliteit door innovatie?

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
De Glazen zaal, Prinsessegracht, Den Haag

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) kondigt in samenwerking met NXP, het ministerie van IenW, TNO, de RDW, Pon Holdings en de BID de 96ste editie van Reuring!Café aan. Leden van de Rijks Innovatie Community zijn door de organisatie uitgenodigd om aan deze bijeenkomst deel te nemen.

Is Nederland klaar voor de toekomst

Met de groeiende vraag naar mobiliteit enerzijds en de milieudruk anderzijds is het de vraag of Nederland voorop loopt als het gaat om innovatie in mobiliteit. Met vooral de vraag of we meer duurzame oplossingen krijgen dankzij innovatie. Op het gebied van zelfrijdende auto’s of op het gebied van Mobility as a Service (MAAS) loopt Nederland dat zeker, maar als je kijkt naar vraagstukken als het verminderen van CO2-uitstoot, stikstof, fijnstof of geluid is het maar de vraag of het ontwikkelen van nieuwe vervoersoplossingen snel genoeg gaat. De druk in de binnensteden, maar ook in het landelijk gebied, op het vlak van milieu, neemt snel toe. Is Nederland klaar is voor de toekomst.

Diversiteit van mogelijke oplossingsrichtingen

Tijdens deze editie van Reuring!Café gaat het over de diversiteit van mogelijke oplossingsrichtingen, die Nederland topland op het gebied van duurzame mobiliteit kan maken. Denk aan nieuwe vervoersmiddelen zoals de zonneauto, de elektrische fiets en waterstoftreinen, nieuwe vervoersmodellen als het genoemde MAAS, meer en slimmer openbaar vervoer, drones in plaats van vrachtwagentjes of gewoon minder reizen en meer thuiswerken. Discussieer mee over zowel de richting die wij zouden moeten inslaan als over het belang van de toppositie van Nederland op dit gebied. Hoe zorgen we voor meer duurzaamheid in het verkeer en met welke innovatie?

Reuring!Café

Tijdens deze editie van Reuring!Café wordt uitgepakt met een mooie entourage, een goede borrel en aansluitend een heerlijke Indische rijsttafel. Ook ditmaal verzorgt de huisband van het Ministerie van Algemene Zaken, de ‘Wizards of AZ’ de muziek. Mark Frequin, buitengewoon adviseur bij de Algemene Bestuursdienst en voorzitter van de VOM, is de debatleider. Hosts zijn Ab van Ravestein, algemeen directeur bij de RDW en Johan Jacobs, hoofd Innovatie van de unit Mobiliteit bij het ministerie van IenW.

Bankgasten

• Maurice Geraets, algemeen directeur bij NXP Semiconductors
• Fleur Gräper-van Koolwijk, gedeputeerde namens D66 bij de provincie Groningen
• Marieke Martens, Director of Science van de unit Traffic & Transport bij TNO en hoogleraar bij de TU Eindhoven
• Janus Smalbraak, algemeen directeur bij Pon Holdings

Aanmelden

Leden van de Rijks Innovatie Community kunnen zich aanmelden via deze link.