Kennisdelen

Delen is het nieuwe hebben. De Rijks Innovatie Community (RIC) wil het delen van kennis over innovatie binnen de Rijksoverheid stimuleren. Dit doen we op verschillende manieren.

Workshop Communitybuilding

De Community Manager van de RIC, Frits Bussemaker, legt in een workshop van 17 minuten uit hoe communitybuilding werkt. Hij geeft een stappenplan hoe je tot een relevante community komt.

Bekijk de workshop communitybuilding op het Vimeo-kanaal van de RIC.

How to

RIC krijgt regelmatig vragen over uiteenlopende onderwerpen. Om de meest voorkomende vragen te beantwoorden, delen wij graag onze ervaring en kennis via onze pagina How to.

Sinds de meesten van ons thuiswerken, krijgen we bijvoorbeeld veel vragen over het geven van webinars. Maar ook vragen over het opbouwen en vergroten van een community zien we vaak terug.

Innovatieverhaal delen

Wat is jouw innovatieverhaal? RIC biedt een podium waarop je jouw innovatieverhaal kunt vertellen. Het delen van innovatieverhalen kan:

 • via onze website
 • tijdens een RIC-evenement
 • via een netwerkgesprek

Lees de innovatieverhalen van:

Kennisdossiers

In het besloten gedeelte van de website is de RIC is in 2019 gestart met het opzetten van een innovatie-wiki: de kennisdossiers. Dankzij de medewerking van enkele betrokken RIC-leden staan er momenteel 10 onderwerpen online.

Wanneer je lid bent van RIC, kun je de dossiers inzien, aanvullen of wijzigen. Op die manier houden we de kennis compleet, levend en actueel.

Over de volgende 10 onderwerpen zijn kennisdossiers:

 1. Artificial Intelligence (AI)
 2. Design Thinking
 3. Digital Dynamic Attributed Authorisation (DDAA)
 4. Digital Research Environment
 5. Innovatiemanagement
 6. Kennisdeling binnen organisaties
 7. Mindfulness
 8. Online werken
 9. Open Source Development
 10. Technologische trends

* De community-omgeving van de RIC is momenteel offline. In juni 2021 gaat de nieuwe community online. Hou de website in de gaten. Neem in de tussentijd contact op met het communitybureau.