INNOvember: hét innovatiecongres van en voor de Rijksoverheid

Zet in je agenda: november 2020 staat volledig in het teken van innovatie. Gedurende de hele maand november organiseert de Rijks Innovatie Community namens 11 rijksorganisaties INNOvember: een innovatiecongres van en voor de Rijksoverheid. INNOvember trapt af op dinsdag 3 november met een groots online congres, vervolgens verzorgen de deelnemende organisaties gezamenlijk de hele maand diverse deelsessies en evenementen. Op donderdag 26 november komen alle organisaties samen om middels een wrap-up af te sluiten en naar de toekomst te kijken.

Waarom innovatie?

Innovatie wordt steeds belangrijker. Ook voor de publieke sector. Technologisch gedreven innovaties, en ook sociale innovaties (innovatief organiseren) houden zich niet aan departementale grenzen. De laatste jaren verschijnen overal ‘innovatieteams’ en organiseren verschillende ministeries samen congressen gericht op het delen van kennis over innovatie van en voor de overheid. Het is daarom tijd om de krachten te bundelen en het innovatief vermogen van de overheid te vergroten. En ons af te vragen:

“Hoe gaan wij om met technologische en innovatieve ontwikkelingen nu en in de toekomst? En hoe kunnen we op een innovatieve manier onze maatschappelijk uitdagingen aanpakken?”

Waarom INNOvember?

Tijdens de corona pandemie hebben we gezien dan innovatie nodig is. Of het nou gaat om slimmer je werk doen - zoals video vergaderen - of maatschappelijke problemen heel anders aanpakken - zoals de zoektocht naar passende corona apps: tijdens INNOvember draait het om het uitwisselen van innovatieve ideeën, tips & tricks, geïnspireerd raken door innovatieve verhalen, leren van elkaar, en om het versterken van de netwerken rond specifieke innovaties, technologieën. Zo draagt INNOvember bij aan de professionalisering van onze omgang met innovatie in de publieke sector. Daarom dus!

Voor wie?

INNOvember wordt georganiseerd voor alle rijksambtenaren werkzaam bij de departementen, ZBO’s, inspecties en uitvoeringsorganisaties.

Het programma richt zich met name op:

 • beleidsmakers
 • senior management
 • innovatoren
 • innovatie managers

Door wie?

De Rijks Innovatie Community organiseert INNOvember namens:

 • Ministerie van Justitie en Veiligheid
 • Ministerie van Defensie
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk
 • Ministerie van Financiën
 • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
 • Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
 • Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 • Logius
 • TNO

Denk mee!

Wat mag er volgens jou absoluut niet ontbreken op dit event?

Welk onderwerp, initiatief of spreker zie je graag terug op INNOvember? Wat is jouw beleidsvraag of opgave, die je met innovatie zou willen aanpakken?

Laat het ons weten zodat we het programma kunnen aanvullen met de juiste kennis en kunde van de overheid. Deel je tips en input via INNOvember@rijksoverheid.nl.

Doe mee!

Je kunt je nu al inschrijven voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan updates over de invulling van het congres en krijgt als eerste bericht wanneer de aanmelding voor de verschillende events is gestart. De laatste informatie vindt je altijd op de website www.innovember.nl.

Inschrijven kan op: www.innovember.nl