Vacature Programmasecretaris

Lijkt jou het leuk om je aan te sluiten bij ons bruisende team? Er komt een positie vrij binnen het RIC team voor Programmasecretaris. Gaat jouw hart sneller kloppen van innovatie, ben je werkzaam bij de Rijksoverheid en wil je RIC verder brengen? Solliciteer nu!

foto van het RIC team anno mei 2021: Frits Bussemaker, Samir Lahiri, Patricia Idsinga, Timo Verbeek en Marieke Wittens

Over de Rijks Innovatie Community

De Rijks Innovatie Community is hét netwerk van innovators binnen de Rijksoverheid. Iedereen die geïnteresseerd is in innovatie en werkzaam is op een ministerie, uitvoeringsorganisatie, inspectie of zelfstandig bestuursorgaan kan lid worden van RIC. RIC heeft de ambitie om ervoor te zorgen dat er op het gebied van innovatie meer samengewerkt wordt. Verbinden en versterken zijn sleutelwoorden om de Rijksoverheid innovatiever te maken. Bij de Rijks Innovatie Community draait het om verbinden, kennis delen en faciliteren. We inspireren door goede voorbeelden en kennis te delen, en we hebben het lef om te laten zien waar het misgaat. Het RIC is een rijksbreed gedragen netwerk waarbij alle 12 departementen zijn aangesloten. We bieden een interessant netwerk van innovators, we leren door kennis te delen en faciliteren innovatie door middel van tooling en kennis evenementen. Het is onze ambitie om uit te groeien tot een netwerk wat boordevol kennis, ideeën, innovatieprojecten, events, tooling, ervaringen en sociale contacten zit.

De Rijks Innovatie Community bestaat uit een programmaraad, community en het RIC bureau. In de Programmaraad zitten vertegenwoordigers van verschillende departementen en uitvoeringsorganisaties. Ze bewaken de visie en strategie van de RIC en zijn verantwoordelijk voor de programmering. Het voorzitterschap van de raad wordt in duo vorm ingevuld.

De community wordt ondersteund door het RIC bureau. Dit team bestaat uit vier ervaren professionals waaronder een programmamanager, een community manager, een communicatiemedewerker en een dwarsdenker.

Functieomschrijving

Als programmasecretaris ben jij de duizendpoot van de Rijks Innovatie Community. Je bent verantwoorde-lijk voor het plannen van afspraken, organiseren van overleggen, versturen van (agenda)stukken, het bij-houden van de programmaplanning en de begroting, voorbereiding en verslaglegging van bijeenkomsten en het bijhouden van de mail. Daarnaast geeft de programmasecretaris organisatorische ondersteuning waar nodig. Je bent de spin in het web en rechterhand van de programma manager. Na het succes van INNOvember 2020, een forse toename van het aantal leden is het team volop in ontwikkeling, net als de Rijks Innovatie Community. Dit doet een beroep op je creativiteit en flexibiliteit.

Je versterkt het RIC bureau dat uit vier enthousiaste professionals bestaat. Dit team ondersteunt de Rijks Innovatie Community en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de verschillende innovatie events, het verbinden van organisaties en mensen, het delen van kennis en het faciliteren van het netwerk. Als programmasecretaris ben je in praktische zin (logistiek, administratief, organisatorisch en inhoudelijk) ondersteunend aan het RIC bureau en de uitvoering van het jaarplan van de programmaraad. Je ondersteunt en adviseert de programmamanager. Je bereidt overleggen voor, zorgt voor voortgangs- en inhoudelijke kwaliteitsbewaking en legt verbanden tussen de community, de programmaraad en het RIC bureau. Je haalt informatie op, zorgt voor tijdige afstemming en samenhang. Je draagt bij aan een goede en inspirerende community overall. Je levert een bijdrage aan de samenstelling van het integrale programmaplan inclusief doelen, resultaten, financiën, planning en voorwaarden.

 • Je organiseert en bereidt overleggen en vergaderingen voor samen met de programmamanager, en je zorgt voor de verslaglegging; Dit betekent onder meer het (mede) invulling geven aan de inhoudelijke agenda en vormgeven van de bijeenkomsten en het bewaken van de acties die hieruit voortkomen;
 • Je ondersteunt zowel logistiek als organisatorisch de RIC-activiteiten zoals webinars en innovatie events;
 • Je houdt de mail van de community en het RIC-bureau bij en monitort de ontwikkelingen en het type vragen;
 • Je draagt bij aan communicatie- en implementatieactiviteiten, zoals het bijhouden van de website en het maken van nieuwsberichten over resultaten;
 • Je bewaakt en ondersteunt de voortgang van gefinancierde events zoals INNOvember, je maakt plannings- en voortgangsoverzichten en signaleert eventuele knelpunten;
 • Je levert een bijdrage aan het opstellen van jaarplannen, jaarverslagen, communicatie- en
 • implementatieplannen;
 • Je vervult taken op het gebied van projectbewaking, organisatie, coördinatie en ondersteuning;
 • Je verricht uitvoerende en ondersteunde werkzaamheden ten behoeve van het programma, zoals het signaleren van risico’s in tijd/ geld/ kwaliteit in voortgangsrapportages en levert zo een bijdrage aan het in control zijn de Rijks Innovatie Community;
 • Je onderhoudt waar nodig contacten met interne/ externe partijen.

Functie eisen

 • HBO/WO werk- en denkniveau met kennis van programma- en projectmatig werken;
 • Je hebt ervaring als programmasecretaris;
 • Je beschikt over lef, standvastigheid en creativiteit;
 • Je kunt goed plannen, vooruitzien, proactief de benodigde werkprocessen en activiteiten
 • ondersteunen, dan wel uitvoeren;
 • Je bent communicatief vaardig: je hebt gevoel voor verhoudingen, bent discreet en tactvol;
 • Je bent in staat om informatie samen te vatten, te beoordelen en te interpreteren;
 • Je bent nauwkeurig en heb overzicht en rust;
 • Je bent analytisch, doortastend en kunt snel schakelen;
 • Je bent een zelfstarter, je kunt prima zelfstandig werken en je tegelijkertijd verbinden aan
 • anderen in de samenwerking;
 • Je werkt proactief, gestructureerd en bent in staat prioriteiten te stellen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris­niveau: schaal 10
 • Maand­salaris: Min €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
 • Dienst­verband: Detachering
 • Contract­duur: 2 jaar
 • Minimaal aantal uren per week: 24
 • Maximaal aantal uren per week: 32

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Solliciteren?

Lijkt je dit wel wat en herken je jezelf in deze omschrijving? Klim in de pen en solliciteer nu op de leukste baan van de Rijksoverheid (vinden wij dan).

Solliciteren kan via de Mobiliteitsbank (alleen voor Rijksmedewerkers). Wellicht verwelkomen we jou snel binnen ons team!