Verslag programmaraad 30 juni

In de programmaraad vergadering van dinsdag 30 juni 2020 was er aandacht voor de presentatie van het rapport van Suzanne Verdonschot, (Kessels-Smit) Hoe maak je van kleine stappen en successen een grotere innovatie beweging?’

Kleine stapjes en successen

Hoe kun je vanuit kleine stapjes en successen een grotere innovatie beweging realiseren. Suzanne is onderzoeker en ziet innovatie niet als een proces dat alleen plaatsvindt in een technische R&D afdeling. Het is juist onderdeel van het dagelijks werk. In 20 minuten verkent Suzanne samen met de programmaraadleden de achterliggende opvattingen die innovatie in organisaties bepalen. En wanneer ze wel en niet werken. Zij bespreekt hoe je innovatie kunt zien als beweging en op welke manier je dit praktisch kunt aanpakken. Met aansprekende voorbeelden uit supermarkten, een snoepjesfabriek en sportvakanties en meertjes die troebel en dan weer helder worden.

Update RIC

Er hebben de afgelopen weken gemiddeld twee keer per maand online webinars plaatsgevonden waar veel belangstelling voor was. Het Communitybureau stuurt erop deze regelmaat erin te houden.

Op 8 juni was er een webinar over e-Identity door Pepijn van der Spek (IenW) en Marleen Stikker (de Waag). Zowel tijdens als na de presentaties kwam de discussie flink op gang in de chat.

18 juni vond het webinar plaats over Professioneel en Innovatief Opdrachtgeverschap op initiatief van Dolf Bruins (OCW) in samenwerking met VWS. Met een presentatie van het nieuwste AWTI rapport door Chris Eveleens en Gideon Broekhuizen (directie sport van VWS) vertelt over zijn ervaringen met innovatieve beleidsvorming

Alle iRIC-webinars zijn terug te vinden op Vimeo.

Terug- en vooruitblik

Op dit moment werkt het RIC team hard aan de agenda voor na de zomer. Het grote RIC event is INNOvember, daarvan is sinds deze week de website online. www.innovember.nl

De werkgroep Technologische Verkenningen presenteren tijden het iBestuur congres op 11 september hun rijksbrede technologiescan.

De werkgroep Innovatief Inkopen verzorgt na de zomer een webinar over de digitalisering van het Nationaal Archief.

Ook bevragen we tijdens een webinar een aantal bestuurders naar hun visie op de rol van innovatie en samenwerking.

De volgende programmaraad is een online vergadering op donderdagmiddag 10 september 2020 om 13.00.