11 februari iRIC webinar: De opkomst van digitale waardepapieren

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Webex

Dit iRIC webinar vond plaats op donderdag 11 februari van 10:30 – 11:30 op Webex. Kijk het webinar terug op Vimeo.

Vroeger was een lakzegel of een handtekening van de notaris nodig om een document rechtsgeldig te maken. Met de digitalisering van documenten groeit nu ook de behoefte om de echtheid van een document digitaal te maken. In deze interactieve sessie vertellen DUO en ICTU over de opkomst en gebruik van digitale waardepapieren binnen de Rijksoverheid. Ieder vanuit hun eigen perspectief. Tijdens deze sessie kun jij al je vragen stellen. Bijvoorbeeld: hoe ga ik er zelf mee aan de slag?

foto van een ouderwetse lakzegel van de notaris

In deze interactieve sessie vertellen Nadine Jansen van Galen (DUO), Martijn Menninga (DUO) en Steven Gort (ICTU) over de opkomst en gebruik van digitale waardepapieren binnen de Rijksoverheid. 

Ze nemen ons mee met de ontwikkelingen, implementatie en gebruik van digitale waardepapieren. Verder wordt gesproken over allerlei voordelen waaronder: kostenbesparing, fraude reductie, snellere dienstverlening en het optimaliseren van de klantreis.

foto van Nadine Jansen van DUO

DUO (OCW)

Bij DUO kun je gebruik maken van het diplomaregister voor het opvragen van een digitaal uittreksel van je diploma. Het ziet er anders uit dan het originele diploma, maar het is wel een officieel document en een geldig bewijsstuk.

foto van Martijn Menninga (DUO)

Wil je leren welke praktische voordelen dit biedt voor jou als individu? Of voor (HR) departementen? Hoe DUO op het idee is gekomen op dit systeem te implementeren?

Nadine Jansen van Galen en Martijn Menninga delen de geleerde lessen en voordelen van dit succesvolle traject.

foto van Steven Gort - ICTU

ICTU

Digitale waardepapieren gebruiken gaat bij ICTU over: digitaal verifiëren, op authenticiteit en integriteit, van attributen. Dit kan worden gebruikt voor zeer veel toepassingen. Dit kwartaal vindt bijvoorbeeld een productie implementatie plaats in gemeente Hoorn en Buren, voor uittreksel BRP.

Kan dat worden gerealiseerd voor elke stempel die de overheid zet, vanuit elk bevoegd gezag? Ja, dat kan. Wil je je ook aansluiten? Meedoen met de code base? Gebruik van de componenten? Neem dan deel aan deze sessie.

Steven Gort laat het zien. Met een 'code base' (volledig compromisloos open source) en presentatie van een werkende demo waarin dat zit.