14 januari iRIC webinar: De noodzaak van community's in tijden van crisis

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Webex

Werk jij sinds maart 2020 al thuis en heb je ook zo’n behoefte aan informeel netwerken? Binnen de Rijksoverheid schieten de online community's uit de grond, maar waarom is die behoefte nu zo groot en wat levert ons dit op? Op donderdag 14 januari 2021 van 10:30 – 12:00 organiseert de Rijks Innovatie Community een iRIC webinar in samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

grafische illustratie van communities

In deze interactieve sessie vertellen community managers Inge Baars (JenV) en Frits Bussemaker (RIC) over community's binnen het Rijk en het belang ervan. En kun jij al je vragen stellen. Bijvoorbeeld wat je van een community mag verwachten en hoe deze nog beter benut kan worden?

Een mooie eerste sessie in 2021 dus!

foto van Frits Bussemaker

Rijks Innovatie Community

Ter inleiding neemt Frits Bussemaker ons mee in het waarom en belang van community's. Hierbij wordt ook even kort teruggeblikt op INNOvember.

Benieuwd naar wat er komt kijken bij community management? Neem vast een voorproefje met deze video workshop.

foto van Inge Baars

Platformen

Naast het dagelijks videobellen zien we de opkomst van diverse online conferenties, leeromgevingen en podcasts. Ook wordt er veel geëxperimenteerd met online samenwerkingstools.


Wat kunnen we verwachten van deze ontwikkelingen en de toekomst van online community's? Zijn nieuwe organisatieprincipes, managementplatforms en platformen voor autonome teams nodig om succesvol te zijn? Inge Baars (community manager JenV) deelt theorie en praktijk voorbeelden over de opkomst van community's binnen de Rijksoverheid en welke platformen daarbij te gebruiken.

foto van professor Ard-Pieter de Man

Eco-systemen, netwerken en open innovatie

Daarnaast hebben we een bijdrage van Prof. Ard-Pieter de Man, hoogleraar aan de VU Amsterdam. Ard-Pieter de Man is expert in onder andere eco-systemen, netwerken en open innovatie. 

Hij gaat in op de ervaring met eco-systemen bij de keten Belastingdienst - UWV. Bekijk zijn publicatie hierover voor de ICTU.

Optimale webinar deelname

Voor de beste interactieve webinar ervaring adviseren we het gebruik van een headset (of telefoon oortjes), een toetsenbord (zodat je mee kan chatten) eventueel een webcam (van je laptop of een aparte) en een goede (bekabelde) internetverbinding.

Terugkijken

Dit webinar is opgenomen en is terug te kijken op Vimeo.