20 mei Maak kennis met de Quantum Innovatie Hub Rijksoverheid

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Webex

Na aanmelding ontvang je via de mail de link met de benodigde aanmeldinformatie.

Op woensdag 20 mei van 13:00 - 15:00 organiseert de Rijks Innovatie Community (RIC) in samenwerking met het Ministerie van Justitie en Veiligheid en DICTU een bijeenkomst over de ontwikkelingen binnen de Rijksoverheid rondom quantum technologie.

Beeld: foto door Science in HD op Unsplash

Wat is quantum technologie?

In de afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan bewustwording binnen de Rijksoverheid rondom quantum technologie. Voor wie het niet gelijk scherp heeft: met deze technologie gaan computers op een compleet nieuwe manier rekenen.

We werken nu met computers en netwerken die 'bits' gebruiken. Een ‘gewoon bit' kent slechts twee waarden: nul en één. Een 'quantum bit' kan nul en één tegelijk zijn. Hierdoor hebben quantumcomputers een ander soort rekenkracht.

Quantum technologie gaat snel vooruit en op korte termijn verschijnen de eerste quantum computers en netwerken. Eén van de toepassingsmogelijkheden kan bijvoorbeeld op maat gemaakte medicijnen zijn. Op maat gemaakt voor jouw DNA, voor jouw ziekte.

Quantum Innovatie Hub Rijksoverheid

Graag nodigen we je uit om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van quantum technologie en deel te nemen aan de startbijeenkomst van de Quantum Innovatie Hub Rijksoverheid (QIHR): een netwerk van geïnteresseerden in quantum technologie en de impact voor de Rijksoverheid.  

Agenda

De bijeenkomst bestaat uit energieke presentaties van twee maal 45 minuten met een pauze van 15 minuten.

De agenda voor deze ontmoeting:

  • Welkom en doelstelling QIHR (Ferdinand Griesdoorn, EZK / DICTU / TU Delft)
  • Technologie adaptie proces (Christiaan van den Berg, JenV)
  • Voorstelronde met een vraag: Wat is jouw reden / doelstelling om aan te sluiten?
  • Samenwerkingsproject DICTU / QTech
  • Wat hebben we nog meer nodig? Waar is behoefte aan? Missen we nog mensen?
  • Vervolg acties, volgende bijeenkomst, rondvraag.

Op de website TechFocus.nl staan twee achtergrondartikelen:

Aanmelden

Interesse? Meld je dan nu aan voor deze bijeenkomst door een mail te sturen aan Ferdinand Griesdoorn (F.Griesdoorn@dictu.nl). Je ontvangt dan per mail de Webex uitnodiging.