30 april Tweede iRIC event: Van nut naar nood

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Webex

Na aanmelding ontvang je via de mail de link met de benodigde aanmeldinformatie.

Op donderdag 30 april van 10:30 tot 12:00 organiseert de Rijks Innovatie Community (RIC) in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een bijzondere bijeenkomst over aanpassingen van bestaande innovaties in tijden van crisis.

Van sport naar intensive care

Nu de Olympisch Spelen in Tokyo deze zomer vanwege corona niet doorgaan, worden de koel (ook wel icepack) vesten, bedoeld voor topsporters om op een veilige manier maximaal te presteren in de hitte te koelen, ineens heel anders ingezet. De uitvinder van het koelvest, Radboud UMC, heeft samen met NOC*NSF besloten om deze vesten in de ziekenhuizen in te zetten. Zorgmedewerkers die corona patiënten verplegen krijgen het bloedheet van de beschermende pakken. Die bedrijven nu namelijk ook topsport. De icepack vesten die zij na het werk aankrijgen brengen hun lichaam snel weer op temperatuur.

Merit Clocquet

Merit Clocquet

Merit Clocquet is één van de sportinnovatoren van VWS en zal ons op 30 april met een mooie presentatie meenemen in de voorbeelden van sportinnovaties die nu worden ingezet in de strijd tegen corona. Naast de icepack vesten haalt ze ook andere innovaties aan die nu waarde creëren op een andere manier dan aanvankelijk bedacht.

Deel jij een voorbeeld?

Naast de voorbeelden van VWS, zijn er binnen elk ministerie verschuivingen gaande nu de corona crisis daarom vraagt. Dit schept ruimte en urgentie om anders te denken. Daardoor ontstaan er creatieve toepassingen waar eerder niet direct over nagedacht is. Heb jij een vergelijkbaar voorbeeld, of ken je iemand met een goed verhaal die het delen waard is? Laat het ons weten, dan besteden we in deze sessie ook aandacht aan jouw ingebrachte voorbeeld.

Aanmelden

Tijdens deze sessie leer je hoe de inzet van wendbaarheid, anders denken en vernieuwende samenwerkingen van belang zijn in tijden van veranderingen. Dit doen we aan de hand van concrete voorbeelden en expertise van sportinnovator Merit. Meld je aan voor deze bijeenkomst via onze website.

Je ontvangt dan per mail een Webex uitnodiging.

Terugkijken

Heb je het webinar gemist of wil je het nog een keer terugkijken? Dat kan, de opnames van het webinar zijn te vinden op Vimeo.