24 april Het eerste iRIC event met als onderwerp Digitaal Leiderschap

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
https://rijksvideo.webex.com/meet/RIC

De presentatie is te volgen op Webex. Aanmelden is niet nodig, je kunt deelnemen door op het aangegeven tijdstip naar de Rijks Webex omgeving te gaan middels de link.

Op vrijdag 24 april van 15:00 - 16:30 organiseert het RIC het eerste iRIC event. Tijdens deze online bijeenkomst neemt Diederik van Leeuwen je mee in zijn visie op Digitaal Leiderschap.

Digitalisering

De digitalisering gaat nog steeds in sneltreinvaart. Ook bij de Rijksoverheid heeft dat grote invloed op de bedrijfsvoering en investeringen in data, ICT-systemen en medewerkers. Wil je de organisatie meenemen in de gewenste digitaliseringsslag dan is het van belang dat je de organisatie door al deze veranderingen kan leiden.

Digitaal Leiderschap

De visie van Diederik op Digitaal Leiderschap gaat over het samenspel van het benodigde leiderschap bij digitale transities en innovatie. Dit gebeurt op vier niveaus binnen de Rijksorganisatie:

  • de ambtelijke top;
  • de directies;
  • overig management;
  • de medewerkers.

Leiderschap bij de medewerkers noemt hij persoonlijk digitaal leiderschap. Van onze leiders verwachten wij dat ze het voortouw nemen in grote vraagstukken en transities, dat ze een visie neerzetten, resources ter beschikking stellen, heldere werkafspraken communiceren, ondernemerschap tonen, samenwerking stimuleren (onder andere door zelf het goede voorbeeld te geven) en een veilige werkplek creëren. Maar wat is de rol van de medewerker hierin?

Presentatie

Tijdens de presentatie bespreekt Diederik ook een stappenplan voor innovatie wat in samenwerking met Leiden University op dit moment wordt vormgegeven. 'Work in progress', zoals het hoort. Want innovatie is nooit af. Jij kunt daar ook aan bijdragen en werken aan je eigen stappenplan passend bij jouw organisatie.

Deelnemen

Deze online bijeenkomst is bedoeld voor alle innovatoren bij de Rijksoverheid. Aanmelden is niet nodig, je kunt deelnemen in de Rijks Webex omgeving: https://rijksvideo.webex.com/meet/RIC

Diederik van Leeuwen is Programma-Directeur Innovatie Management bij Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk.

Terugkijken

Heb je het webinar gemist of wil je het nog een keer terugkijken? Dat kan, de opnames van het webinar zijn te vinden op Vimeo.