28 november UBR/V-lab: Denken in diensten: Service design

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Leiden Universiteit, Turfmarkt 99 in Den Haag (zaal 3.60)

Service design is een relatief jong vakgebied, zeker voor de overheid. Toch wordt er veel van dit vakgebied verwacht. Zeker voor de ontwikkeling van publieke diensten in een maatschappij waarin producten steeds meer in de vorm van diensten wordt aangeboden. Hoe ga je hier effectief mee om? Service design expert Majib Ibal en Enterprise architect Vincent Hoek nemen je mee in de laatste inzichten op dit vakgebied. Het UBR/V-lab nodigt de RIC-communityleden uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen.

Programma

Vincent Hoek houdt zich al langere tijd bezig met Service design. Tijdens deze bijeenkomst deelt hij zijn ervaringen en de kneepjes van het vak. Welke tools hij standaard in zijn tas heeft zitten? Je kunt denken aan: het Cyclisch Innovatie Model, Company Reference Grid, 3C marktsegmentatiemodel, Normalised System Theory, Flint en Design//Code 16x.

Design//Code 16x is een ontwerpmethodiek voor diensten. Op meerdere plekken binnen de overheid wordt hier mee geexpirimenteerd. Onder andere het ministerie van Defensie en RVO werken er al mee. Majib Ignal, de ontwikkelaar van deze methodiek, introduceert de methodiek aan de hand van een presentatie.  

Tijdens deze bijeenkomst leer je geen shortcuts maar een aantal ontnuchterende stappen. De gebruikte modellen maken door de manier van interactie, razendsnelle business (stakeholder) analyses mogelijk. Ook geven ze inzicht in de mate van volwassenheid van organisaties en samenwerkingsverbanden. Kortom: samen vormen zij een conceptueel Zwitsers zakmes. 

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden? Leden van de Rijks Innovatie Community kunnen zich aanmelden op de website van het V-lab.