12 september Hackaton: Op weg naar nul verkeersslachtoffers

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie The Student Hotel - Hoefkade 9, 2526BN, Den Haag

Meld je aan voor de Hackathon: op weg naar nul verkeersslachtoffers. Deze hackathon wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid, Visie op Control.  Aan deze hackathon kunnen Overheidslabs, Trainees van de Rijksoverheid en Masterstudenten in hun laatste jaar deelnemen. In een team van 6 personen ga je aan de slag met data en opzoek naar de link tussen verkeersveiligheid en handhaving. 

Aantal verkeersgewonden stijgt

Na decennia van dalende cijfers stagneert de daling van het aantal verkeersdoden, terwijl het aantal verkeersgewonden al jaren toeneemt.  Het kabinet heeft aangekondigd de verkeersveiligheid in Nederland een nieuwe impuls te geven.  De ambitie: op weg naar nul verkeersslachtoffers.

Met het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 zetten we in op infrastructuur, educatie en handhaving. Handhaving kent velen vormen: van staandehoudingen door de politie tot trajectcontroles en flitspalen, allemaal met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren.  Maar hoe groot is die bijdrage van de handhaving aan de verkeersveiligheid eigenlijk? Kan het nog beter, slimmer of efficiënter? Kunnen we het draagvlak voor handhaving verbeteren door die relatie meer inzichtelijk te maken? Deze thema´s staan centraal op de hackathon: Op weg naar nul verkeersslachtoffers.

The Challenge

Tijdens deze challenge ga je aan de slag met data over handhaving, boetes en verkeersveiligheid. Maak heldere visualisaties over het aantal verkeersboetes per categorie, voorspel de ontwikkeling van het aantal verkeersboetes in de komende jaren met een door jullie ontwikkeld model, en gebruik moderne technologieën (AI) om verbanden te ontdekken tussen handhaving en de verkeersveiligheid.

Meld je aan

Aan deze challenge kunnen Overheidslabs, Trainees van de Rijksoverheid en Masterstudenten in hun laatste jaar deelnemen. De challenge wordt uitgevoerd door een team van maximaal 6 personen. Aanmelden kan via deze link.

Wat bieden wij?

De mogelijkheid om te werken met unieke data op gebied van handhaving en verkeersveiligheid;

  • De mogelijkheid om van tevoren een verzoek in te dienen voor extra data;
  • Experts op het beleidsterrein;
  •  Samenwerking met een groot aantal overheidsorganisaties (MinI&W, MinJ&V, CJIB, RWS, OM, politie);
  • Een middag met de Challengeholders voorafgaand aan de Hackathon om nadere vragen te stellen en uitleg te krijgen;
  • De kans om de verkeersveiligheid in Nederland echt verder te brengen.

Het team met de meest innovatieve, creatieve en/of bruikbare oplossing krijgt mooie prijzen.